Семінар для депутатів та службовців місцевих рад

Сьогодні, 21 грудня, в Ніжинській міській раді відбувся семінар для депутатів та службовців місцевих рад, організований Міжнародним Республіканським інститутом у рамках проекту USAID.

Участь у семінарі взяли посадовці Ніжинської міської ради, депутати різних фракцій обласної, міської та районної рад, працівники комунальних підприємств, відділів та управлінь міської ради.

До початку семінару до учасників звернувся міський голова Олександр Кодола, побажав ефективної роботи та представив спікерів семінару депутатку Волинської обласної ради Юлію Вусенко та директора програм практичної політики Інституту політичної освіти Олександра Солонтая.

Під час семінару було проаналізовано найбільш актуальні теми: відновлення громад в умовах війни та зміни та уточнення стратегії розвитку громади в умовах воєнного стану. Зокрема аналізували налагодження співпраці з іноземними партнерами та залучення міжнародної допомоги в умовах сьогодення. Також вивчали нагальність та необхідність внесення змін до діючої стратегії розвитку громади, аби громада була спроможною та надавала додаткові кошти в бюджет не тільки під час війни, а й після перемоги.

За допомогою таких семінарів посадові особи органів місцевого самоврядування та депутати місцевої ради можуть зробити більш ефективною свою взаємодію з місцевою громадою, навчитися повніше представляти її інтереси, підвищити фахові навички і таким чином покращувати виконання своїх обов’язків та завдань.
22.12.2022