Семінар «Інноватика в сучасному вихованні– шлях до Європейського освітнього простору»

2 березня у Ніжинській гімназії № 16 відбувся міський семінар заступників директорів з виховної роботи: «Інноватика в сучасному вихованні (реалізація інноваційних проектів виховання) – шлях до Європейського освітнього простору».

Ніжинська гімназія № 16 є опорною школою з національно-патріотичного виховання. Тож семінар розпочали учні 3-Б класу (класний керівник Петруша Л.В.) із традиційних на Україні веснянок та гаївок, закликаючи весну та благополуччя на українську землю.

Досвідом роботи із впровадження інновацій у виховний процес ділилися:Солдатенко Т. І. – заступник директора з виховної роботи та вчителі: Шафрай Т. І., Гладка Л.В., Петруша Л.В., Ровенчин К.В., Ковтун Л.В.,Ільченко В. П., Тишкевич І.М., Войтенко П.В

.

Інтеграція у європейський освітній простір передбачає впровадження інноваційних виховних технологій. Увазі учасників семінару були представлені виховні заходи, які розкривають і показують, як педагогічний колектив гімназії працює над вихованням патріотів, справжніх європейців.

Учасників семінару вразила прем’єра мюзиклу «Вовк і семеро козенят», який є частиною творчого виховного проекту «Добрий мультик – добрий я» - класний керівник 3-А класу Шафрай Т.І. Герої мюзиклу розмовляли рідною мовою, французькою та англійською.

Урок толерантності для гостей та учнів 6–А класу провела психолог гімназії Ковтун Л.В.

Дуже важливі питання були обговорені на ток-шоу старшокласників «Твоє життя – твій вибір». Ведуча ток-шоу, класний керівник 11 класу Ільченко В.П. уміло володіла аудиторією, виносячи на обговорення питання, які є першочеговими у переліку життєвих цінностей сучасної молоді. Для участі у заході були запрошені експерти:

Стратілат Тамара Михайлівна – помічник народного депутата Верховної Ради, голова Ліги «Ділова жінка», очільник волонтерського руху;

Колесник Світлана Василівна - майор поліції Ніжинського відділу поліції;

Желєзний Юрій Михайлович - учасник бойових дій в Афганістані, учасник бойових дій у зоні АТО;

Пронін Дмитро Миколайович - фельдшер соціальної допомоги Ніжинського наркодиспансеру.

Експерти аргументовано намагалися переконати аудиторію у тому, що життя – це найбільша цінність людини і потрібно зробити правильний вибір.

Ніжинська гімназія № 16

04.03.2016