Шановні батьки! Подбайте про безпеку своїх дітей під час канікул!

Цього тижня у більшості школярів починаються канікули. Здебільшого, діти перебуватимуть вдома самі, без нагляду дорослих. 25 жовтня на спільному засіданні міських комісій з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, комісії з питань безпечної життєдіяльностінаселення вкотре було розглянуто питання безпеки поведінки школярів на вулично – шляховій мережі, правила пожежної безпеки.

Проте вкрай важливо, щоб батьки також долучилися до цієї роботи та вже вдома ще раз застерегли малечу від ігор з сірниками, легкозаймистими речовинами. Адже дитячі пустощі можуть стати причиною трагічних наслідків.

Тож, шановні батьки, пам’ятайте, що дітям категорично заборонено:

-бавитися з сірниками, легкозаймистими речовинами, підпалювати папір та інші предмети;

-класти іграшки та речі на гарячі плити або електрообігрівачі;

- переносити відкритий вогонь (зокрема, свічку) з одного місця на інше;

- самостійно вмикати електричні та газові прилади.

Тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь! Виховуйте у них навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, тощо. Знайдіть декілька хвилин на розмову з дітьми про елементарні правила безпеки під час перебування вдома. Обов’язково розкажіть дітям, що у разі виникнення пожежі необхідно терміново сповістити про це дорослих та Службу порятунку за номером “101”.

Пам`ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Відділ з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Ніжинської міської ради

31.10.2016