Шановні батьки, слідкуйте за розвагами своїх дітей, не залишайте їх без нагляду та розповідайте про небезпеку яку несе вогонь!


Легковажне поводження дітей з вогнем, незнання елементарних правил безпечної поведінки – першопричини сумних та трагічних наслідків. І виною цьому – батьківський недогляд. Нещастя трапляються тоді, коли діти залишаються вдома самі, без нагляду дорослих.

Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією. Виділіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми. Пам’ятайте, ці хвилини вимірюватимуться ціною життя.  А щоб неочікувана мить не стала початком великої біди, потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Щоб діти знали, як діяти, та могли швидко зреагувати, не залякуйте їх можливим покаранням. А навпаки — запевніть, що навіть якщо через їхню необережність сталося займання, вони без остраху мають звернутися за допомогою.

Зберігайте спокій.

Не намагайтеся загасити масштабну пожежу самостійно!

Кличте дорослих.

Телефонуйте 101

 

Пам’ятайте: дотримання правил пожежної безпеки – запорука запобігання трагічним наслідкам.

Ніжинське РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області

08.08.2024