Шановні суб’єкти господарювання, керівники підприємств, установ та організацій міста!

Доводимо до вашого відома, що в ході неодноразових перевірок та контролю за санітарним станом і благоустроєм міста відділом з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами виконавчого комітету міської ради виявлялися і виявляються порушення, що допускаються окремими з вас, чинних вимог Правил благоустрою міста Ніжина. Серед виявлених у січні поточного року – порушення п.п.6.3 п.6. та п.п.15.2.4. п.15 цих Правил.

Виходячи з цього та з метою недопущення вчинення вами таких порушень в подальшому, що тягнуть за собою адміністративні санкції, нагадуємо зміст вимог вищевказаних підпунктів Правил:

п.п.6.3. Благоустрій та утримання земельної ділянки і прилеглої до неї території містять у собі:

· облаштування, ремонт і щорічне фарбування огороджень, флаг­штоків, турнікетів, малих архітектурних форм (фонтанів, альтанок, ус­таткування спортивних і дитячих майданчиків, лавок, урн тощо);

п.п.6.21. Підприємства, організації й установи усіх форм власності, суб’єкти підприємницької діяльності, які експлуатують об’єкти торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування повинні забезпечити наявність освітлення, урни та таблички з назвою, розпорядком роботи біля кожного входу в будівлю (офіс, заклад). Очищення урн необхідно здійснювати по мірі накопичення сміття, але не рідше 1 разу на день.

п.15.Встановлена законом відповідальність громадян та юридичних осіб за порушення Правил

п.п.15.2.4. Порушення правил благоустрою території міста Ніжина:

· – розміщення об’яв, афіш, листівок, плакатів тощо у невідведених для цього місцях. Відповідальність за порушення цієї заборони несе організація, власник чи особа, яка здійснює розповсюдження об’яв, афіш, листівок, плакатів тощо.

· – відсутність урн для сміття на об’єктах, де їх обов’язкова наявність передбачена цими Правилами

Відділ з благоустрою виконкому міської ради

16.01.2020