Щотижнева нарада з благоустрою міста

01 листопада відбулась робоча нарада з питань благоустрою міста Ніжина під головуванням міського голови Анатолія Лінника. В засіданні взяли участь радник міського голови Сергій Осадчий, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, директор КП «ВУКГ» Владислав Корман, начальник відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Бойко.

Присутні розглянули протокольні доручення попередньої наради щодо встановлення відеокамер в центральній частині міста; виконання робіт по реконструкції площі, а саме освітлення замінити на тепле; оформлення паспортів по паркам і скверам; облаштування та благоустрій тротуарів;, укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів з гаражних кооперативі; миття скляних зупинок громадського транспорту; освітлення вулиць, озеленення парків і скверів та їх благоустрій, проведення ремонтних робіт по вул.Батюка, тощо.

Міський голова Анатолій Лінник звернув увагу керівників комунальної сфери на встановлення бордюрів та їх висоту відносно тротуару під час ремонту твердого покриття по вул.Батюка.

Владислав Корман доповів про роботу по озелененню парків і скверів, зазначив, що приступив до виконання робіт по пересадці дерев у сквері Лисянського, а з наступного тижня підприємство буде займатися озелененням парку «Незалежність».

Під час обговорення питання встановлення відбійника на кругу біля танка очільник наголосив на обов’язковості розміщення на ньому світловідбивних елементів.

Не залишили поза увагою освітлення вулиць міста. Директор КП «ВУКГ» Владислав Корман доповів, що виконані роботи по підключенню вуличного освітлення провулків Київського та Пржевальського. Обговорили питання освітлення на зупинках громадського транспорту по вул. Прилуцька, а також вирішили додатково встановити консолі.

Наталія Бойко проінформувала, що постійно працівниками відділу перевіряється дотримання норм заборони розміщення МАФів на зелених зонах у парках та скверах міста, фактів порушень не виявлено. Проводяться роботи по встановленню власників домоволодінь по вул. Борзнянський шлях, які виносять сміття на узбіччя дороги та складаються адміністративні протоколи.

Також одним із важливих питань наради було рух автомобільного транспорту по вул. Об’їжджа від вул.Шевченко. Вирішили вивчити можливість одностороннього руху автомобілів, щоб зменшити навантаження на даний відрізок дороги та зробити тротуар.

В ході обговорення питання щодо вивезення твердих побутових відходів було з’ясовано, що п’ять управляючих компаній, які уклали договори на цей вид робіт за останні три місяці не вивезли жодного кілограму ТПВ на міський полігон. Мер доручив негайно направити листи даним управляючим компаніям та вирішити це питання у законний спосіб.

На завершення були надані протокольні доручення по всім піднятим питанням.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

01.11.2019