Щотижнева оперативна нарада при міському голові

Відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На початку наради міський голова Анатолій Лінник вручив Подяку Ярмаку Олегу Федоровичу від Голови Центральної виборчої комісії, за сприяння Центральній виборчій комісії у здійсненні її повноважень під час підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Традиційно на нараді було заслухано відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговоренні звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

За минулий тиждень до виконавчого комітету громадяни зверталися щодо надання безкоштовних ліків, матеріальної допомоги, не видачу довідки просклад зареєстрованих у домоволодінні, графік руху автобусного маршруту №7 спиляння дерев, оформлення субсидій, врегулювання земельних спорів тощо.

Начальник фінансового управління Людмила Писаренко озвучила деякі рекомендації щодо формування міського бюджету на 2020 рік. Освітня субвенція буде у розмірі 91,8 млн.грн. Базова дотація складатиме 17млн.грн, а медичну субвенцію зменшать і профінансують тільки на І квартал – 13,8 млн.грн, а далі з НСЗУ.

Заступник головного лікаря КНП «Міська лікарня ім.М.Галицького» Олена Шейко поінформувала, що за період з 16.09.2019 по 20.09.2019р. надання медичних послуг здійснювалось: 3889 звернень по дорослій поліклініці та 1563 звернення по дитячій поліклініці, 252 особи госпіталізовано до міської лікарні, проведено 48 операцій та 115 звернень до травматологічного віідділення. Інфекційна захворюваність по місту: скарлатина – 1 випадок (ДНЗ №1), кір – 2 особи (дорослі) Госпіталізовано до інфекційного відділення: ГРВІ -2 особи (діти). Групових захворювань та спалахів не було. З жовтня почнеться моніторинг захворюваності на ГРИП та ГРВІ.

Головний лікар КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко зауважила, що проводиться черговий етап по укладанню декларацій з пацієнтами та по їх внесенню в систему E-health (станом на 23.09.2019р. кількість укладених декларацій складає 49700, що становить 71% від чисельності населення міста). Лікарями підприємства проводиться виписка електронних рецептів за програмою «Доступні ліки».

Підвівши підсумки щотижневої наради міський голова звернувся до всіх присутніх та мешканців міста щодо опалювального сезону 2019-2020 року. Проводились постійно наради, відеоконференції щодо підготовки та проведення опалювальної компанії 2019 -2020 року. Технічно ТОВ «НіжинТеплоМережі» готові та спроможні до початку надання послуг. Дане підприємство одне з найкращих в області щодо передачі показників. На сьогоднішній день населення заборгувало ТОВ «НіжинТеплоМережі» близько 6млн.350тис.грн. за надані послуги з теплопостачання. Для закупівлі номінації на поставку газу необхідно сплатити 90%, а підприємство сплатило 88,8%. Населенню міста необхідно в найкоротший термін погасити заборгованість за послуги.

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 23 вересня по 29 вересня можна ознайомитися за посиланням:http://www.nizhynrada.gov.ua/announcement/337/zahodi-z-2309-po-29092019-roku.html

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

24.09.2019