Щотижнева оперативна нарада при міському голові

Відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На початку наради Анатолій Валерійович подякував усім структурним підрозділам та виконавчим органам ради за підготовку інформаційних матеріалів для щорічного звіту міського голови. «Це підсумок роботи всієї гілки виконавчої влади. Сподіваємось що 2020 рік буде ще більш успішнішим. Звітування міського голови відбувається у форматі виконання передвиборчої програми, а 2019 рік ще й у форматі виконання Стратегії Ніжинської міської ОТГ до 2027 року. Звіт був підготовлений на досить високому рівні», - зазначив міський голова.

Традиційно на нараді було заслухано відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговоренні звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

Начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, нагадав, що минулого тижня, 3 лютого, відбулось позачергове засідання виконавчого комітету, на якому було прийнято рішення про призупинення навчального процесу в загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах до 14 лютого включно. Станом на 03.02. захворюваність дітей становила 17%, і пішов приріст захворюваності: вівторок – 20%, середа 22%, четвер – 24%, п'ятниця – 26%. По дошкільним навчальним закладам міста захворюваність складала 14%. У 10 районах області, включаючи і місто Чернігів та Прилуки, минулого тижня також були оголошені карантинні заходи у ЗОШ. Сьогодні до 12 години адміністрації шкіл повинні передати інформацію по захворюваності учнів і комісія проаналізує дані та вирішить питання щодо продовження карантинних заходів або поновлення навчального процесу у навчальних закладах міста.

Заступник начальника управління культури і туризму Антоніна Купрій поінформувала присутніх про основні події та заходи цього тижня: 14.02.2020 о 17-00 годині та 15.02.2020 о 15-00 годині у Ніжинському міському Будинку культури відбудеться святковий концерт «Життя у ритмі кохання» дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» Ніжинської дитячої хореографічної школи з нагоди 40-річчя з часу заснування; та 15.02.2020 об 11-00 годині буде покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав (Пам’ятник воїнам - афганцям).

Олександр Костирко генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» поінформував про стан загальної епідеміологічної ситуації на території м. Ніжина упродовж минулого тижня. На грип та ГРВІ захворіло 362 особи, а це на 47 більше ніж позаминулого тижня. Дітей – 260 випадків(віком від 0-14 років) та 101 випадок – дорослі (віком від 30-64 років).

До медичних закладів (поліклінічних відділень) міста звернулось 4269 чоловік, з них 900 – діти. До стаціонару госпіталізовано 268 чоловік, 61 – операційне втручання, 80 звернень до травматичного пункту та 3 особи звернулись за антирабічною допомогою. На вітряну віспу захворіло – 3 чоловіки (1 дорослий та 2 дітей), скарлатина – 7 чоловік (діти), на гострі ентероколіти - 4 чоловіки (2 дітей, 2 – дорослих), інфекційний мононуклеоз – 1 дитина (ЗОШ №15).

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 10 лютого по 16 лютого можна ознайомитися за посиланням:http://nizhynrada.gov.ua/announcement/434/zahodi-z-10-po-16022020.html

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Анна Шведун

10.02.2020