Щотижнева розширена оперативна нарада при міському голові

06 квітня відбулась щотижнева розширена оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко прозвітувала про роботу поліції за минулий тиждень, в тому числі в умовах карантину та дотримання жителями карантинних умов. Інна Іванівна зауважила, що від початку дії на території України обмежень та заборон, пов’язаних із карантином, Ніжинським відділом поліції постійно здійснюються заходи з попереджень їх порушень. Зокрема діючі патрулі та новостворені наряди перевіряють дію не тільки суб’єктів господарювання, а й діяльність релігійних громад на предмет дотримання карантинних обмежень. Всім представникам релігійних конфесій було роз’яснення щодо дотримання карантинних заходів. Поліція постійно здійснює контроль за дотриманням проведення богослужінь в храмах. Метою постійного контролю дотримання карантинних норм є попередження та недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції, а не складання адміністративних матеріалів.

Поліцією постійно здійснюється нагляд за особами, які прибули із-за кордону і перебувають на самоізоляції. Це 50 осіб, за якими ведеться постійний нагляд, не порушуючи при цьому карантинні норми. У поліції є всі необхідні дані та контактні телефони даних осіб, а також їх родичів в разі потреби.

Інна Музиченко зазначила, що у зв’язку з введенням більш жорстких карантинних заходів при собі потрібно мати обов’язково паспорт, щоб працівники поліції мали змогу пересвідчитись чи відноситесь до кола контактних осіб чи ні. Також під час запровадження більш жорстких обмежувальних заходів можна виходити на вулицю біля свого будинку, але не далі ніж 2 км. від місця проживання.

Під час наради обговорили забезпечення соціального супроводу під час карантину тих сімей, які цього потребують.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко надав роз’яснення щодо продуктів, які будуть реалізовуватися через мережу супермаркетів АТБ. Ініціатива розповсюдження таких продуктових наборів і формування списків належить не Ніжинській міській раді, а обласний департамент соціального захисту населення формував списки. До формування продуктових наборів ніякого стосунку міська рада не має. Міська рада через територіальний центр організовує тільки адресну доставку даного продуктового пакунку. 07 квітня працівниками територіального центру буде доставлена перша партія продовольчих наборів (близько 90- наборів) ніжинцям. Ігор Володимирович зазначив, що матеріальна допомогу від міської влади надається через міську цільову програму «Турбота». Матеріальна комісія працює. На останньому засіданні матеріальної комісії було виділено на невідкладну допомогу людям, які потребують гемодіалізу у розмірі 2 тис.грн. кожному. Зазначив, що із міського бюджету виділено вже 168 тис. грн. сім’ям загиблим учасників АТО, і в цьому місяці буде виплачено ще 540 тис.грн. на реабілітацію учасників АТО. Матеріальна допомога за рахунок міського бюджету не припиняється.

Ігор Алєксєєнко зауважив, що ведеться соціальний супровід сімей дистанційно, які потребують посиленої уваги з боку міської влади. За останні 10 днів охоплено: 148 сімей, які потрапили в складні життєві обставини, 229 – багатодітних родин, 13- прийомних сімей, 74 опікунські родини, в яких виховуються 1805 дітей. Також проводиться робота у разі виявлення насилля в сім’ї ..

Розглянули питання щодо дистанційного навчання дітей.

Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що сьогодні розпочинаються в Україні стартував освітній проект "Всеукраїнська школа онлайн" для 5-11 класів, а проведення таких уроків для 1-4 класів не має. Як пояснив начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, що уроки для 1-4 класів проводять класними керівниками дистанційно за допомогою засобів телекомунікацій.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

06.04.2020