Шляхи вирішення водопостачання до багатоквартирного будинку біля підстанції

11 вересня міський голова Анатолій Лінник провів виїзну зустріч з технічним директором Державного підприємства Національної енергетичної компанії «Укренерго» Олександром Коломіційцем. В нараді взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, директор КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» Петро Лабузький, начальник відділу юридично-кадрового забезпечення В’ячеслав Лега та представники земельного відділу та відділу архітектури та містобудування. Метою зустрічі було знайти шляхи вирішення проблеми, що склалася з водопостачанням у багатоквартирному будинку біля Центральної електростанції (підстанції), за адресою: вул. Франка, 271. За словами Олександра Коломійця вже понад 8 років тривала переписка з колишньою владою щодо проблеми з водопостачання у даному будинку. За цей час не була вирішена проблема. На сьогодні постала загроза відключення водопостачання у будинку з 1 жовтня 2019 року.

Під час зустрічі міський голова Анатолій Лінник запропонував продовжити подачу води до того часу, поки будуть проходити роботи по будівництву нової свердловини. Адже на замовлення проектно-кошторисної документації та будівництво свердловини потрібно щонайменше 2 місяці. Але представники Державного підприємства Національної енергетичної компанії «Укренерго» категорично відмовилися ставати на бік міської влади та жителів громади зазначивши, що за порушення закону вони будуть нести кримінальну відповідальність. Анатолій Валерійович вказав представникам, що лист про відключення надійшов до виконавчого комітету 15 серпня 2019 року про проблемну ситуацію, до цього часу звернень не надходило.

Після розмови з представниками «Укренерго» міський голова Анатолій Лінник зустрівся з мешканцями багатоквартирного будинку, розповів про ситуацію, що склалася та шляхи вирішення проблеми. Закликав людей до розуміння та конструктиву, оскільки для того, щоб відновити водопостачання потрібно виготовити проектно-кошторисну документацію протягом місяця, а потім збудувати свердловину, а це ще приблизно три тижні. Запевнив мешканців, що міською владою буде організовано підвіз води до будинку.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

11.09.2019