Склад ради підприємців міста, посібник для депутатів та інші питання комісії по законності

У рамках підготовки до 26 чергової сесії Ніжинської міської ради відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю.

Головуючий засідання Олег Вікторович Щербак традиційно висунув на затвердження членами комісії наступний порядок денний:

1. Про затвердження персонального складу Ради підприємців при Ніжинській міській раді Чернігівської області.

2. Про оренду майна комунальної власності м. Ніжина.

3. Про проведення повторного аукціону.

4. Про звернення Ніжинської міської ради до Верховної ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо підтримки законопроектів №5561 «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів» та №5562 «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо формування цивільного ринку вживаних автомобілів».

5. Про внесення змін в п.6 таблиці розділу 4 додатку №60 до рішення Ніжинської міської ради 19 сесії VIIскликання від 26 грудня 2016 року Міської цільової Програми «Розвиток безпеки дорожнього руху в м. Ніжині на 2017 р.»

6. Про внесення змін в таблицю п. 4 додатку 55 до рішення Ніжинської міської ради 7 скликання №8-19/2016 від «26» грудня 2016 р. «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2017 рік».

7. Про внесення змін в таблицю п. 4 додатку 53 до рішення Ніжинської міської ради 7 скликання №8-19/2016 від «26» грудня 2016 р. «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2017 рік».

8. Про внесення змін в таблицю п. 4 додатку 46 до рішення Ніжинської міської ради 7 скликання №8-19/2016 від «26» грудня 2016 р. «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2017 рік.

9. Про внесення змін в додаток 29 до рішення міської ради 7 скликання 2016 р. №8-19/2016 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2017 рік».

10. Про розгляд наукового посібника "На допомогу депутату міської ради".

11. Про затвердження штатного розпису міського будинку культури.

12. Про надання дозволу Управлінню освіти Ніжинської міської ради Чернігівської області на відкриття рахунку в іноземній валюті.

13. Про кінцевого бенефіціарного власника ДКП ТРК «Ніжинське телебачення».

14. Про внесення змін до бюджету міста на 26 сесію Ніжинської міської ради VIIскликання.

15. Різне.

Згідно з проектом рішення «Про затвердження персонального складу Ради підприємців при Ніжинській міській раді Чернігівської області» було ухвалено рішення затвердити наступний склад Ради підприємців при Ніжинській міській раді:

1. Артеменко Лариса Миколаївна

2. Мурава Олена Анатоліївна

3. Андрієвська Валентина Віталіївна

4. Ступак Микола Іванович

5. Ільчук Валентина Іванівна

6. Подолянко Ніна Миколаївна

7. Соловей Марина Михайлівна

8. Глущенко Василь Михайлович

9. Стратілат Тамара Михайлівна

10. Стрілко Тамара Олександрівна

11. Косаренко Наталія Володимирівна

12. Курочкіна Світлана Павлівна

Рада підприємців – це постійно діючий консультативно-дорадчий орган при Ніжинській міській раді, основним завданням якого є забезпечення взаємодії міської ради з бізнесом, консультування з бізнесових питань.

Питання було обговорено і винесено на розгляд сесії.

Одним з питань, яке не лише викликало жваве обговорення, а й одностайне схвалення всіх членів комісії, став розгляд наукового посібника «На допомогу депутату міської ради», розроблений начальником відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю Віталіною Пальохою. Як зазначив секретар міської ради Валерій Салогуб, це досить цінний і доцільний посібник для сучасного депутата. Основна цінність книги полягає у багатовекторному аналізі основних напрямів діяльності депутатів міської ради та практичних порадах. І хоча в політичній теорії маємо чимало праць, які присвячені даній проблематиці, тим не менше так ґрунтовно та цілісно вона розглядається чи не вперше.

По закінченню обговорення Олег Вікторович Щербак зробив висновок, який підтримали всі члени комісії, що посібник буде досить корисним у практичній діяльності депутата та має стати його настільною книгою, а тому одноголосно рекомендували за тиражування.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

12.06.2017