Сьогодні 33 річниця Чорнобильської трагедії

Аварія на Чорнобильській атомній станції, яка сталася 26 квітня 1986 року, змінила хід історії. З того моменту пройшло 33 роки, а відлуння катастрофи відчутно досі. Це екологічна катастрофа, що була спричинена руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, розташованої на території України. Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин.

Аварія на ЧАЕС вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. ЇЇ масштаби могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії – наших співвітчизників.

Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного українця, назавжди залишаючи у пам’яті народній подвиг ліквідаторів, які не шкодуючи свого здоров’я і життя, виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах і працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії.

Сьогодні наш святий обов'язок – пам'ятати, якою ціною дісталася перемога над техногенною стихією, шанувати героїв-чорнобильців, хто з честю прийняв суворий виклик чорнобильського лиха.

Низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті.

Щиросердно дякуємо Вам, шановні ліквідатори, за подвиг, відвагу, патріотизм і мужність та бажаємо міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

Нехай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій.

З повагою,

міський голова Анатолій Лінник,

секретар міської ради Валерій Салогуб

26.04.2019