Сьогодні 35-та річниця Чорнобильської трагедії…

26 квітня 1986 року… Увага всього світу по теперішній час прикута до аварії на Чорнобильській АЕС.

Сьогодні минає 35 років відтоді як сталась найбільша техногенна аварія на Чорнобильській атомній станції.  Це – наша спільна біда, її наслідків вистачить не на одне покоління.

Відтоді й назавжди Чорнобиль стане невід’ємною часткою нашого життя та прикладом відваги і героїзму людей, які змогли приборкати радіаційний смерч.

Минають роки, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій. Ми ніколи не забудемо про ядерне лихо, яке спіткало наш народ. Ніжинці пам’ятають про подвиг ліквідаторів. Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було чимало мешканців нашої громади. Не шкодуючи себе, ризикуючи власним життям, вони захищали світ від радіаційного лиха.

26 квітня – це день пам’яті про всіх, хто ціною власного життя заплатив за наше майбутнє. Це день подяки тим, хто став  на захист безпеки людства від грізного атому.

Дорогі ліквідатори аварії на ЧАЕС, прийміть сердечну вдячність, за Ваш героїзм, силу духу. Бажаю міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

Низький уклін вдовам і родинам тих, хто не дожив до цього дня. Висловлюю співчуття сім’ям, на яких Чорнобильська трагедія позначилася згубними для здоров’я наслідками

Життя триває… І цим ми зобов’язані Вам - Героям Чорнобиля, які ціною власного життя та здоров’я подолали найбільшу техногенну катастрофу ХХ століття.

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій!

  З повагою, міський голова Олександр Кодола   

25.04.2021