«Сьогодні назва має значення», - міський голова Ніжина Олександр Кодола

03 серпня відбулося засідання робочої групи по перейменуванню міських урбанонімів та роботі з меморіальними об'єктами в м. Ніжині.
У зв’язку з активізацією зовнішньодипломатичних зв’язків м. Ніжина, укладенням представниками органів місцевого самоврядування декларацій та меморандумів, що формалізують співробітництво та закріплюють побратимські відносини між Ніжином та містами Дембиця, Олькуш (Республіка Польща), Прейлі (Латвійська Республіка), Івано-Франківськ (Україна), а також з огляду на солідарність з ніжинцями та значну допомогу мешканців цих міст та міста-побратима Свідниця (Республіка Польща), завдяки якій вдалося уникнути гуманітарної катастрофи у місті в умовах оточення з перших днів повномасштабної агресії з боку росії.
Міський голова Олександр Кодола запропонував на знак глибокої вдячності Ніжинської громади мешканцям вищевказаних міст та з метою поглиблення співпраці змінити назву 5 вулиць м. Ніжина на честь міст-побратимів:
1. Дембиця,
2. Олькуш,
3. Свідниця,
4. Прейлі,
5. Івано-Франківська.
Це ті міста, які допомагали нам з перших днів повномасштабної збройної агресії, не чекаючи від нас звернень.
«Сьогодні назва має значення. Коли восьмий рік йде війна проти нашої держави, а п’ятий місяць повномасштабного вторгнення на всій території України, то ніяких російських вулиць чи російського походження у нас неповинно бути», - підкреслив міський голова Олександр Кодола.
Члени робочої групи підтримали пропозицію.
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю
03.08.2022