Сьогодні у Ніжині вшанували пам’ять загиблих Героїв

Сьогодні у Ніжині відбулися пам’ятні заходи, організовані і проведені Департаментом культури Чернігівської ОДА. Біля Меморіалу Героям-Захисникам, які загинули у російсько-українській війні, вшанували усіх загиблих жителів Ніжинської громади та району.

На заході були присутні родини загиблих, начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, перший заступник міського голови Федір Вовченко, заступниця міського голови Ірина Грозенко, керівництво Ніжинського району та небайдужі містяни.

Заупокійну літію відправив настоятель Свято-Покровського храму отець Михаїл Якубів.

Покладанням квітів вшанували кожного і кожну, хто віддав своє життя за Україну. Ми в неоплатному боргу перед Героями та їх рідними. Шануймо подвиг захисників, які загинули в боротьбі за Україну.

Наступний захід – презентація унікальної авторської роботи Марини Євтушенко-Маккей, солістки Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. .

«Балада про Героя» – твір, присвячений матерям полеглих Героїв. Він звеличує силу та незламність української жінки-матері. Ніхто і ніколи не зможе сповна осягнути біль матерів, які втратили дітей, ми можемо його лише розділити і пам'ятати про наших Героїв.

Робота над проєктом тривала півроку, була задіяна велика творча команда. І саме на сцені Ніжинського академічного українського драматичного театру та для ніжинського глядача сьогодні відбулась прем’єра нового твору. Неймовірно потужна пісня, доповнена щемким відеорядом, доторкнулася до найглибших струн душі кожного, хто був присутній у глядацькій залі. Закінчилась презентація Гімном України, який виконав Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського в унісон із глядацькою залою.

Вічна пам’ять полеглим…

Слава Україні!

21.08.2024