Стратегія розвитку міста: співпраця з НДУ ім. М. Гоголя у рамках Меморандуму

27 лютого у Ніжинському державному університеті ім. М. Гоголя відбувся круглий стіл. На заході були присутні міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови Сергій Осадчий та Сергій Дзюба, представники відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури, начальник відділу економіки. Університет представляли ректор Олександр Самойленко, представники заступники ректора та представники профкому, декани всіх факультетів, фахівці. Присутні обговорили можливість залучення як кваліфікованих фахівців з числа викладачів та студентів університету до проведення соціологічних досліджень з визначення пріоритетних напрямків Стратегії розвитку міста.

На початку засідання міський голова Анатолій Валерійович наголосив на важливості розробки дієвої Стратегії, яка дійсно дала б потужний розвиток місту та зауважив, що співпраця і залучення кваліфікованих фахівців університету дасть можливість поглибити співпрацю університету і міської ради та виробити чіткі напрямки для розвитку Стратегії.

Спершу обговорили можливість залучення фахівців Інституту точних наук до обробки результатів Карти капіталів міста. Вищезазначена Карта капіталів обговорювалася та оцінювалася сімома ініціативними групами на засіданні робочої групи.

Наступним розглянули питання особливостей проведення соціологічного дослідження щодо визначення цінностей громади Ніжина. Залучення кваліфікованих соціологів дасть можливість якісно провести опитування мешканців міста.

Завершилось засідання круглого столу окресленням напрямків подальшої спільної роботи над Стратегією розвитку міста.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

27.02.2018