Святкування Дня захисту дітей

Щороку, в перший день літа, відзначається Міжнародний день захисту дітей, який покликаний привернути увагу до захисту прав дитини.

З нагоди свята, 03 червня, міський голова Анатолій Лінник в парку Шевченка привітав дітлахів із святом та побажав в період канікул добре відпочити, а батькам - щоб діти стали нашою гордістю, адже вони наше з вами щастя та майбутнє. А всім ніжинцям та гостям міста зичив гарного настрою, процвітання та миру.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко привітав учасників ІІ міського фестивалю-конкурсу дитячої пісні «Перші промінці» присвяченого Міжнародному Дню захисту дітей цінними подарунками та багатодітні родини за участь у спортивному заході «Найспортивніша багатодітна родина Ніжина». Також до привітань долучився народний депутат України Олександр Кодола.

Цього дня на юних відвідувачів парка Шевченка очікували різноманітні заходи: концерт оркестру духових інструментів Ніжинської дитячої музичної школи; гала-концерт переможців ІІ Міського дитячого фестивалю-конкурсу виконавців сучасної української дитячої естрадної пісні «Перші промінці»; виставка тварин магазину «Салон природи»; мала парусна регата «Паперові човники надії»; розважально-ігрова програма «Весело граємо – літо зустрічаємо»; конкурс малюнку на асфальті «Рушник дитинства»; майстер-клас з ліплення пластиліном «Веселе літо» та по об’ємній аплікації з фоамірану «Ніжинська фіалка»; розважальна програма «Хай живе дитинство і радіють діти»; ігрова арт-арена «Дитинство – країна книжкових забав і розваг»; майданчики «Спортмеч» (історичне фехтування) та Лазертал клуб «Classik» (тактична гра); виставка робіт та майстер-клас «Ботанічна люстрація» тощо.

Святковий настрій цього дня дарували творчі колективи та солісти міста «Дитинства чисте джерело».

Але літо на цьому не закінчується. Почалися канікули. Діти на час оздоровчого періоду відвідуватимуть бібліотеки, музеї, історичні місця, що дозволяє дітям розширювати кругозір, прищеплювати любов до рідного міста та України.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

03.06.2019