Свято для всіх!

19 грудня Ніжинський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді організував низку святкових заходів для дітей із сімей найуразливіших соціальних категорій.

Заручившись допомогою фахівців центру та його ділових партнерів, Святий Миколай порадував дітвору святковими розвагами і щедрими подарунками.

Конкурсно-розважальна програма для діток із сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, відбулася в кафе «Прохлада». Тут веселу ігрову атмосферу створили для малечі викладач факультету психології та соціальної роботи Галина Бондаренко і студенти-волонтери НДУ імені Миколи Гоголя. Організувати солодке частування допомогли підприємці Лариса Зайко, Тамара Лега, Любов Смолянич, Юлія Кармазіна, Лариса Безпала, Рада підприємців міста, ТОВ «Ніжинський хліб». Благодійні подарунки вручили дітям представники Чернігівського об’єднання Спілки Самаритян України.

Цього ж дня дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що виховуються в опікунських або прийомних сім’ях, було запрошено на екскурсії до виставкових залів художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Спаського.

А діти із сімей учасників АТО завітали на майстер-клас до «Майстерні Святого Миколая» на станцію юних техніків та до етнографічного музею Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді управління освіти.

Після всіх екскурсій їхні учасники також отримали подарунки від Спілки Самаритян, та гостинці від Ради підприємців міста й приватного підприємця Лариси Чернишової.

І, звичайно ж, усюди панував піднесений настрій, лунало багато теплих слів і щирих побажань. А по закінченні перелічених заходів усі бажаючі змогли потрапити на відкриття міської новорічної ялинки на центральній площі міста.

Я. Єфанова, психолог НМЦСССДМ

21.12.2017