«Тато, мама і я - спортивна сім’я»

Спортивно-масове дійство, що відбулося в дошкільному навчальному закладі №13 «Берізка» в рамках проекту «Моя Україна - це рідна держава», присвячене 25 річчю від Дня Незалежності Вітчизни , мало лаконічну і таку ємку назву - «Щаслива родина – заможна держава» або «Тато, мама і я - спортивна сім’я».

Значне місце у патріотичному вихованні відводимо ми для участі дітей, батьків, громади, депутатського корпусу у заходах патріотичного змісту, щоб допомогти, в першу чергу малюкам, відчути власну причетність до рідного народу, життя країни.

На це святкове дійство на гостину люб’язно завітали Герої АТО, депутат обласної ради Охонько С.М., депутати Ніжинської міської ради Шалай О.В., Коваль В.М., Гомоляко А.О, начальник управління освіти Крапив’янський С.М.,інспектор управління освіти Плющ Ю.В., директор центру «Спорт для всіх» Півень С.М. з помічниками і величезна родина дітей і батьків - вболівальники.

Атмосфера піднесення, особливої гордості за рідну Вітчизну, бажання брати участь і перемагати переповнювала всіх присутніх. Дев’ять родин учасників мали особливі родинні девізи, емблеми, що відображали їх шанобливе ставлення до здоров’я, до спорту. Змагання , вітання, естафети, козацькі пісні, конкурси, змінювали феєрично одне одного і за кожним були особливі святкові емоції . Журі було зовсім непросто! І ось, врешті – решт голова журі, професор НДУ ім..М.Гоголя Герой АТО і просто надзвичайно гарний добрий друг дітей - Луняк Є.М., оголосив переможців. Ними стали родини Шило, Альощенко, Ступак. Всі дорослі і діти, що брали участь у змаганнях отримали почесні грамоти від директора центру «Спорт для всіх» Півня С.М., а особливі спортивні подарунки абсолютно всім учасникам вручив депутат Чернігівської обласної ради, величезний прихильник спорту - Охонько С.М. Величезну допомогу у проведенні свята надали члени піклувальної ради дошкільного навчального закладу на чолі з головою Максименко М.С., який вручив малим спортсменам футбольні м’ячі і величезний торт – «Футбольне поле» на всю команду дошкільного навчального закладу!

…В синє небо під шквал аплодисментів, як символ миру і щастя, піднялися жовто-блакитні кульки з рук діток, батьків і наших дорогих гостей – воїнів АТО. На очах були сльози радості у дорослих і щасливі посмішки у дітей.

Хай вічною і всепереможною буде мир і любов батьків і дітей в моїй державі, а маленькі ніжинці вже сьогодні пишатимуться високим іменням – українці!

Тут були ми, вічно будем!

Тут ми є і нині!

Дух наш славний завжди буде!

Слава Україні!

Завідувач ДНЗ №13 Н.М.Примушко,

заслужений працівник освіти України

29.07.2016