«Теплі долоні» зігрівають маленькі серця

Благодійний проект «Теплі долоні» завжди проходить в атмосфері щирості, добра, позитиву!

Ініціатор заходу – голова громадської організації «Центр новітніх ініціатив та комунікації», ніжинська письменниця Тетяна Винник за підтримки відділу у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради щороку дарують дітлахам міста книжкові новинки, можливість поспілкуватися з авторами дитячих книжок, взяти участь у різноманітних конкурсах. 8 червня в актовій залі Будинку дітей та юнацтва відбулася чергова програма фестивалю, яка була насиченою і цікавою.

Почесна гостя з Києва Марія Морозенко, голова творчого об'єднання дитячих письменників України, розкривала власні книжкові цікавинки-загадки та привезла чималу торбинку книжкових подарунків для маленьких ніжинців.

Цього року Ніжинське управління культури і туризму закупило книгу Тетяни Винник «Відлуння нашої хати» , що перемогла у номінації "Світ дитинства" всеукраїнського конкурсу "Краща книга України", і ніжинські діти із задоволенням розглядали малюнки – ілюстрації та отримували з автографом автора книжковий подарунок під час проведення заходу.

Ніхто не залишився поза увагою, і усі учасники з величезним бажанням брали участь у конкурсах та отримували книгу в нагороду. Дуже активними були і вихованці соціально-реабілітаційного центру.

Веселого настрою, краси додали виступи творчих колективів Будинку дітей та юнацтва, нагородою для дітей стали книжкові новинки.

Кожного разу на таких заходах пересвідчуюсь, як важливо вчасно сформувати культуру читання, зацікавить дитину, бо це запорука і грамотності, і освіченості, і шляхетності, яку зараз усе так розшукують. Просвітництво в усі часи було нелегкою працею, тому можна пишатися, що у Ніжині є одержимі люди , які любов до книжок, а ,головне, до СЛОВА посилюють, зміцнюють, а когось і вперше зацікавлюють.

Дякуємо Тетяні Винник за величезну роботу на цьому шляху, за її оптимізм, віру і незламну волю у просуванні та представленні УКРАЇНСЬКОЇ КНИГИ і у нас, у рідному Ніжині, і на міжнародному рівні.

Письменниця подарувала комплекти книжок, які привезла з різних українських видавництв, бібліотекам гімназії №3, студії «Паростки» БДЮ, реабілітаційному центру м.Ніжина.

Дякуємо

Управлінню освіти – за плідну співпрацю;

Будинку дітей та юнацтва – за гостинність та технічну у допомогу у проведенні заходу;

Управлінню культури – за екскурсію на «Поштовій станції» для почесної гості міста;

Михайлу Ломоносову, магістранту НДУ імені М.Гоголя, постійному активному учаснику усіх літературних фестивалів - за громадянську позицію і небайдужість,

Голові ГО «Товариства Червоного Хреста» Наталії Саєнко – за активну участь у заході.

Бассак Т.Ф., начальник відділу у справах сім’ї та молоді

09.06.2017