Територія партнерства: Даруємо радість спілкування

17 березня в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради відбувся захід «Територія партнерства: Даруємо радість спілкування» в рамках проекту «Сім кольорів жіночої творчості». Цей день став по суті днем відкритих дверей новоствореного відділення денного перебування, що має на меті забезпечення виконання комплексу заходів соціальної адаптації (правової, медичної, педагогічної, психологічної допомоги) та організації дозвілля і відпочинку, спрямованих на підтримання життєдіяльності та соціальної активності громадян.

Під час заходу відомі майстрині міста презентували свої творчі роботи та провели майстер-класи для людей літнього віку, осіб з інвалідністю, представників громадських організацій, студентства, мешканців мікрорайону та волонтерів. Присутнім було представлено декоративний Петриківський розпис та вироби з лози від Світлани Старостенко, креми, мило і маски для обличчя від Таміли Ященко, витвори із фетру та фомфлористика від Аліни Семенової, бісероплетіння та канзаші (вироби із стрічок) від Світлани Борщ, масляний живопис від народної майстрині, художниці Ніни Кущенко. На очах присутніх вона з натхненням створила яскраву і ніжну картину, що подарувала територіальному центру.

Того ж дня відбувся круглий стіл «Можливості співпраці в роботі денного відділення для літніх людей та осіб з інвалідністю», де було висвітлено низку актуальних питань, пов’язаних з організацією роботи та напрямів діяльності денного відділення, соціально-правовим захистом людей похилого віку (начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради Н.Б. Рацин, представник Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги О.М. Іванова); питання геронтології та геріатричної допомоги (заступник головного лікаря КЗ «Ніжинський міський ЦПМСД» А.А. Садовська). Йшлося також про можливості, передбачені у діяльності відділення денного перебування, зокрема запровадження соціально-педагогічної послуги «Університет 3 віку» (кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи НДУ ім. Миколи Гоголя А.І. Конончук). В обговоренні взяли участь заступник начальника УПСЗН Ніжинської міської О.А. Опанасенко, голова міської організації ветеранів України Л.Г. Алексєєнко, заступник голови Громадської ради при виконавчому комітеті Л.М. Величко, голова Ніжинської міської організації ТЧХУ Н.В. Саєнко та ін.

На завершення заходу переможниця всеукраїнських та міжнародних конкурсів Анастасія Майорова, вихованка Ніжинської школи мистецтв (керівник Юлія Петренко) провела майстер-клас «Квітка-душа». Девізом дня та настановою на майбутнє стали слова: «Творимо кращим світ навколо себе!».

Територіальний центр

Ніжинської міської ради

22.03.2017