Тренінг "Вчимося бути толерантними"

Щорічно, 16 листопада світ відзначає Міжнародний день толерантності. Це свято запровадили у 1996 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Саме цього дня ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості. У Декларації йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ця Декларація розвиває принципи, які були сформульовані ще у 1948 році у Загальній декларації прав людини.

Навчання починається з дітей, яких варто вчити поважати та бути терпимими до інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію. У перекладі з латинської «tolerance» означає «терпіння».

У Міжнародний день толерантності бібліотекарі Ніжинської міської центральної бібліотеки Оксана Креул, Світлана Борщ та Наталія Пономаренко завітали до ЗОШ №2. Для учнів молодших класів провели Казковий калейдоскоп " В світі любові, добра і терпіння". Захід був спрямований на виховання доброзичливого ставлення одне до одного, розкриття у дітей духовно-моральних рис, формування вміння працювати в колективі, робити добрі вчинки - все за допомогою казок.

Для учнів старших класів бібліотекарі провели тренінг "Вчимося бути толерантними". Учні ознайомились з поняттям толерантності, ознаками толерантної людини, мали нагоду відпрацювати у конкретних життєвих ситуаціях модель толерантної поведінки.

В організації заходів бібліотекарям допомогали заступник директора з виховної роботи Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Наталія Михайлівна Андріяш та бібліотекар школи Світлана Іванівна Копаєва, які разом з учнями створювали «квітки толерантності» та збирали фото для «смайл-селфі».

О. Креул, пр. бібліотекар Ніжинської міської центральної бібліотеки

23.11.2016