Турнір з мечевого бою відбувся у Ніжині

Вихідні дні подарували ніжинцям чимало цікавих заходів, одним з яких був турнір з сучасного мечевого бою «Весняне загострення».

Воєнно-історичний клуб «Ritter» та громадська організація «Ніжинське археологічне товариство при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя» за підтримки виконавчого комітету Ніжинської міської ради та ректорату НДУ імені Миколи Гоголя стали ініціаторами проведення у Ніжині змагань з мечевого бою, де свою майстерність демонстрували учасники з Києва, Ніжина, Харкова, Кам’янець-Подільська. І хоча цей вид тільки почав розвиватися в Україні, у нього вже багато прихильників, тому що сприяє розвитку міцної волі до перемоги, вмінню змагатися за правилами, управляти емоціями та повазі до суперника у поєдинку.

Така собі захоплююча, безпечна, доступна спортивна інтерпретація історичного фехтування (спортивний меч та спортивний щит виготовлені із м’яких полімерних матеріалів). А за можливість побачити мечеві бої у Ніжині вдячні координатору проекту Олексію Пархоменку, молодій людині, яка віддана темі історичних реконструкцій та збереженню і розвитку традицій.

Цей спорт не залежить від віку, статі, соціального статусу, лише від вашого бажання бути мужніми, рухливо активними і здоровими!

Переможці були нагороджені грамотами і подарунками виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

За інформацією відділу у справах сім’ї та молоді

28.03.2017