Творча зустріч колективу Ніжинської дитячої хореографічної школи з Олександром Кодолою

11 січня 2017 року у рамках робочого візиту відбулася творча зустріч колективу Ніжинської дитячої хореографічної школи з народним депутатом України Кодолою Олександром Михайловичем.

Олександр Кодола разом разом з першим заступником міського голови Григорієм Олійником, помічниками народного депутата Тамарою Стратілат та Ольгою Орел, начальником управління культури і туризму Ніжинської міської ради Валерієм Примаченком, численними представниками ЗМІ вперше завітав до Ніжинської дитячої хореографічної школи.

За традиційним українським звичаєм офіційну делегацію щиро зустрічали святковим українським короваєм. Теплі слова привітання прозвучали від імені усіх учнів Ніжинської дитячої хореографічної школи з вуст випускниць 2017 року хореографічної школи Марини Регеши, Анастасії Лисовець та Софії Кононець: вони привітали усіх присутніх з Новим 2017 роком та Різдвом Христовим, побажали всіх благ та здійснення мрій.

А далі директор Ніжинської дитячої хореографічної школи заслужений працівник культури України Тимошенко Галина Львівна від імені адміністрації, педагогічного, учнівського та батьківського колективів навчального закладу подякувала Олександру Михайловичу за здійснення однієї із заповітних мрій колективу школи, а саме: придбання цифрового піаніно «КлавіноваYamaha CVP-701В» для хореографічної школи на виділені ним кошти у сумі 70 тис. гривень.

«Ніжинська дитяча хореографічна школа» Ніжинської міської ради Чернігівської області – єдина на Чернігівщині дитяча хореографічна школа, відкрита у 1994 році. Двадцять два роки колектив Ніжинської дитячої хореографічної школи у тісній співпраці з батьками учнів школи працює над створенням у стінах навчального закладу осередку духовності, творчості та гармонійного розвитку.

Типове приміщення дошкільного навчального закладу, яке отримала Ніжинська дитяча хореографічна школа у 1997 році, сьогодні не впізнати: замість порожніх приміщень – сучасні навчальні класи, комфортні роздягальні для дітей, затишні службові та санітарно-гігієнічні приміщення. Все це – багаторічне напрацювання працівників Ніжинської дитячої хореографічної школи, батьків та міської влади, але такого подарунка, який зробив Олександр Кодола, Ніжинська дитяча хореографічна школа за роки свого існування ще не отримувала жодного разу.

Далі відбулася екскурсія затишними приміщеннями Ніжинської дитячої хореографічної школи. Навчальні приміщення Ніжинської дитячої хореографічної школи сьогодні – це:8 хореографічних класів (з них: 1 клас бального танцю, 2 – народно-сценічного танцю, 2 – класичного танцю, 2 – сучасного танцю, 1 – клас гімнастики);1 клас музичної грамоти;6 музичних класів (для вивчення предмету за вибором «Музичний інструмент»); методичний кабінет; костюмерна; концертний зал (площа - 300,0 м2; кількість місць – 160);8 кімнат для переодягання учнів; кімната для очікування учнів батьками. Навчальні класи забезпечені необхідним обладнанням, музичними інструментами, інвентарем відповідно до профілю навчального закладу.

Родзинкою Ніжинської дитячої хореографічної школи є Народний музей українського старовинного костюму та побуту, відкритий ще у далекому 2001 році, який сьогодні налічує вже 525 експонатів.

Директор Ніжинської дитячої хореографічної школи Тимошенко Г.Л. розповіла почесним гостям про те, що для розвитку творчо обдарованої особистості в стінах Ніжинської дитячої хореографічної школи є всі необхідні умови. Доказом цього є той факт, що на базі навчального закладу працюють 13 творчих колективів, з них – ЧОТИРИ ЗРАЗКОВІ КОЛЕКТИВИ: дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Ритм» /керівник і головний балетмейстер Галина Тимошенко/; дитячий зразковий ансамбль народного танцю «Квіти України» /балетмейстери: Олександр Пархоменко та Ігор Яцина/; дитяча зразкова вокальна студія «Автограф» /художній керівник Ігор Дяконенко/; дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Шанс» /керівник і балетмейстер Ірина Мірошник/.

Родзинкою Ніжинської дитячої хореографічної школи є шумовий оркестр «Світанок» та ансамбль металофоністів /керівники: Марина Шматок та Микола Пампура/ – дослідник народної творчості, що пропагує популяризацію і збереження національних традицій, – а ще ансамбль скрипалів «Рондо» /керівники: Людмила Бобир та Тетяна Авер'янова/.

Лише у 2016 році творчі колективи здобули 63 відзнаки на міжнародних, всеукраїнських, обласних та міських фестивалях/конкурсах, з них: Гран-прі – 4, І місце – 25, ІІ місце – 19, ІІІ місце – 6, почесні подяки/відзнаки – 9.

А вже в перші дні нового 2017 року учні Ніжинської дитячої хореографічної школи стали учасниками III Відкритого Всеукраїнського фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької творчості «Музичне Різдво», що відбувся в смт. Верховина Івано-Франківської області, та здобули вагомі нагороди: ГРАН-ПРІ у номінації «Хореографія» /Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Шанс», керівник І.Мірошник/, ГРАН-ПРІ у номінації «Фортепіано» /Кремез Микола, викладач В.Ревенчук/, Диплом Лауреата І ступеню в номінації «Фортепіано» /Пешко Єлизавета, викладач І.Колодка/, три Дипломи Лауреата ІІ ступеню в номінації «Естрадний вокал» /Пешко Єлизавета, Донець Денис, Козієнко Ангеліна – солісти Дитячої зразкової вокальної студії «Автограф», керівник І.Дяконенко/, Диплом «Найкраща коляда» у конкурсі на кращі колядки «Ніч перед Різдвом» та ін.

На закінчення екскурсії відбулася презентація цифрового піаніно «КлавіноваYamaha CVP-701В»: учні школи Кашуба Роман (викладач Ревенчук В.В.) та Лагодна Валерія (викладач Ганага А.Г.) виконали для поважних гостей свої улюблені музичні твори.

Творчий колектив Ніжинської дитячої хореографічної школи щиро вдячний народному депутату України Кодолі Олександру Михайловичу за підтримку обдарованих дітей та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Колектив Ніжинської дитячої хореографічної школи

18.01.2017