У четвер, 23 грудня, Чернігівська область переходить у «жовту» зону

З 0:00 год четверга, 23 грудня, Чернігівщина та ще п’ять областей виходять з «червоної» карантинної зони.

Таке рішення сьогодні ввечері ухвалили на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Жовтий» рівень епідемічної небезпеки, який автоматично вступає в дію, дозволяє відвідування та роботу закладів за наявності принаймні однієї дози щеплення у клієнтів та працівників. Тобто, карантинні обмеження не поширюватимуться на власників як «зелених», так і «жовтих» COVID-сертифікатів.

Останнім часом у Чернігівській області спостерігалося зменшення випадків захворюваності та госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою. Стабілізувалися й індикатори визначення рівнів епіднебезпеки:

  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування – 19,4% (за норми не більше 20%);
  • охоплення тестуванням – 613 досліджень на 100 тис. населення (за норми не менше 300 на 100 тис. населення);
  • рівень госпіталізації за останні три дні – 31,9 на 100 тис. населення (норма — не більше 60 на 100 тис. населення);
  • динаміка рівня госпіталізації – -3,7% (норма — до 50%);
  • завантаженість ліжок з киснем – 27,9% (норма — не більше 65%).

— Рішення про вихід із «червоної» зони — це не привід розслаблятися, — підкреслив голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус під час брифінгу для місцевих ЗМІ. — Попри спад цієї хвилі захворюваності, небезпека від ковіду залишається високою. І лише обидві дози вакцини можуть захистити від важкої форми хвороби та ускладнень.

Наразі в області менше половини дорослого населення отримали хоча би одну дозу вакцини від COVID-19. При цьому наявний достатній запас вакцин різних виробників.

 За інформацію відділу з питань НС,ЦЗН,ОМР

 

22.12.2021