У хірургічному відділенні міськлікарні встановили нове обладнання

Сьогодні, 11 лютого, в хірургічному відділенні Ніжинської міської лікарні встановили хірургічну стійку – дороговартісне обладнання для проведення операцій. Лапароскопічна стійка оснащена відеокамерою та монітором, що дозволить проводити надскладні операції.

Нині лікарі, які працюватимуть з цим оснащенням проходять навчання. Дане обладнання було придбане коштом Фонду соціально-економічного розвитку.
Перед початком роботи хірургічного обладнання з робочим візитом до Ніжинської міської лікарні прибув народний депутат України Валерій Зуб та заступник міського голови Ірина Грозенко. Вони оглянули травматологічне та хірургічне відділення міської лікарні, а також надсучасний цифровий рентген-апарат та інше медичне обладнання, яке було придбане для лікарні в минулі роки за сприяння Олександра Кодоли.

Заступник міського голови Ірина Грозенко наголосила, що в міському бюджеті 2021 року передбачено 1 млн грн на придбання функціональних ліжок для травматологічного, хірургічного та терапевтичного відділення. А також близько 6 млн грн для придбання електронного кардіографа, біохімічного аналізатора, електронно-оптичного перетворювача та хірургічної стійки для ендопротезування та дитячої травматології.

Ірина Вікторівна відмітила, що приміщення лікарні в незадовільному стані. Вона зазначила, що міський голова Олександр Кодола планує протягом своєї каденції поступово розв'язувати це питання. Першим кроком стане облаштування ліфта в корпусі, де нині розміщено хірургічне відділення та реанімація.
На сьогодні міська лікарня повністю забезпечена кисневими концентраторами та апаратами штучної вентиляції легень.
Найближчими днями до відділень міської лікарні доставлять нову постільну білизну та посуд.

«Міська влада буде допомагати лікарні, але лікарі повинні докласти максимум зусиль для надання якісних послуг, щоб лікарня була конкурентоспроможною і мала змогу заробляти кошти», - акцентувала Ірина Грозенко.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

11.02.2021