У НІЖИНІ ПЛАНУЮТЬ ЗБУДУВАТИ РЕАБІЛІТАЦІЙНИЙ ЦЕНТР

  Кілька днів тому, 10 квітня, Ніжинський міський голова Олександр Кодола заінтригував новиною на своїй сторінці у соцмережі: вони разом з профільним заступником Іриною Грозенко провели зустріч з Міністром охорони здоров'я Віктором Ляшком щодо реалізації проєкту, що стосується розширення сфери надання медичних послуг в місті Ніжин.

"Разом з Президентом Національної асоціації архітекторів Франції Мартеном Дюплантьє та Іриною Грозенко представили Міністру наші напрацювання по проєкту "Invincible". Деталі зустрічі - згодом", - зазначив тоді у дописі очільник Ніжина.

І ось сьогодні, 18 квітня, у ході 30-ої позачергової сесії Ніжинської міської ради, стало відомо, про який саме проєкт йшлося на зустрічі з Міністром Ляшком. Про це розповів міський голова Олександр Кодола.

"Наразі ми активно працюємо над питанням створення в Ніжині реабілітаційного центру, оскільки потреба у даному закладі дуже велика. На жаль, сьогодні є тисячі захисників, яким необхідна реабілітація. Жодного подібного закладу на території Чернігівської області досі немає. І ми б хотіли, щоб він з'явився у Ніжині.

Ми розглядаємо його будівництво з нуля. Не за рахунок міського бюджету, а за кошти Французької республіки. Президент Національної асоціації архітекторів Франції Мартен Дюплантьє, який вже тричі приїжджав до Ніжина, має передпроєктну пропозиію.

Минулого тижня відбулася вже друга зустріч з Міністром Ляшком, оскільки на реалізацію даного проєкта потрібно погодження Міністерства охорони здоров'я.

Якщо нам вдасться відкрити реабілітаційний центр, то це стане суттєвим проривом у розширенні надання медичних послуг не тільки жителям Ніжинської громади, а й всієї області.

Сподіваємося, спільними зусиллями нам вдасться реалізувати цей проєкт", - підкреслив міський голова Олександр Кодола.

19.04.2023