У Ніжині продовжують роботу по облаштуванню укриттів

Перший заступник міського голови Федір Вовченко разом з комунальними службами та відділом з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи продовжують роботи по облаштуванню укриттів.

За дорученням міського голови Олександра Кодоли було перевірено, скільки об’єктів були зняті з обліку як укриття. Протягом 2013-2018 років було знято 48 укриттів. А саме 19 об’єктів були зняті з обліку захисних споруд підприємств, установ, організацій, а 29 захисних споруд в підвалах житлових будинків. Така тенденція постерігається не лише у Ніжині, а й по всій Україні.

На особливу увагу заслуговують два укриття по вул. Станіслава Прощенка, які були зняті з обліку та використовуються зараз в комерційних цілях.
Списані з обліку номерні протирадіаційні укриття, що відповідали умовам для перебування людей, разом з іншими підвальними приміщеннями були зараховані для використання як найпростіші укриття. На обліку таких 112.

Станом на 01.05.2022 р. на обліку Ніжинської територіальної громади знаходиться 8 сховищ, 53 протирадіаційні укриття, з яких 28 ПРУ, 2 сховища перебувають у комунальній власності (КП СЄЗ – 16, Управління культури – 1, ЦМЛ – 2, КР Прогрес – 1, Управління освіти – 5, Відділ оренди – 1), 2 – Чернігівська рада, державна власність – 10 ПРУ 6 сховищ, 15 ПРУ у приватній власності. Інвентаризацію проведено 60 захисних споруд.
Враховуючи ситуацію, спричинену повномасштабним вторгненням російських військ на територію України, постійною загрозою ракетних та авіаційних-бомбових ударів по цивільним та об’єктам інфраструктури нагальною проблемою є укриття працівників та населення в захисних спорудах, у зв’язку з чим продовжується здійснення систематичної роботи щодо покращення стану експлуатації і утримання захисних споруд цивільного захисту до використання за призначення, організації виконання завдань щодо забезпечення працездатності їх основного обладнання та систем життєзабезпечення, коригування обліку найпростіших укриттів.


14.06.2022