У Ніжині пройшло пленарне засідання чергової двадцять дев’ятої сесії VIIІ скликання Ніжинської міської ради

28 березня міський голова Олександр Кодола провів пленарне засідання чергової двадцять дев’ятої сесії VIIІ скликання Ніжинської міської ради

На порядок денний було винесено 82 питання.

В ході засідання депутати підтримали проєкти рішень

- про безоплатне прийняття у комунальну власність Ніжинської територіальної громади товарно-матеріальних цінностей та подальшу їх передачу на баланс відповідним балансоутримувачам.

- підтримали внесення змін до міських цільових програм

- після спільного розгляду питань на засіданнях постійних комісій було підтримано рішення про уповноваження Вовченка Ф.І. (першого заступника міського голови) на участь у позачергових загальних зборах учасників ТОВ «НіжинТеплоМережі».

- обранці розглянули ряд земельних питань та надали дозволи на виготовлення проектів землеустрою Крім іншого, затвердили структуру комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» та зміни у складі комісії з реорганізації комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна районна лікарня». Це ще один дієвий крок до створення єдиного Медичного містечка і перехід до утворення кластерної лікарні.

- у Різному депутати підтримали звернення до дипломатичних місій, представництв міжнародних організацій та міст-побратимів, щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх та Азійських іграх.

- також обговорили дієві шляхи спрощення процедури отримання документів для якнайшвидшого оформлення родинами загиблих відповідного соціального статусу. Відповідно треба налагодити співпрацю між Територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, військовим командуванням та Управлінням соціального захисту населення.  

28.03.2023