У Ніжині розпочато опалювальний сезон

На сьогоднішній день питання запуску котелень міста вирішено.

Опалення центральної міської лікарні ім. М. Галицького, міського пологового будинку, Ніжинського дитячого будинку-інтернат, а також житлового масиву по вулиці Академіка Амосова та вулиці Московськії було увімкнено в суботу, 15 жовтня. Решта котелень не працювало у зв’язку із відсутнім лімітом газу.

Проблема газопостачання полягала у наявному борзі ТОВ «НіжинТеплоМережі» перед Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України». Слід зазначити, що дебіторської заборгованості по міському та обласному бюджету немає, основний відсоток тут становить погашення різниці у тарифах державою та заборгованість населення міста.

З метою вирішення проблеми відбулося два позачергових засідання виконавчого комітету 14 та 16 жовтня, де було прийнято рішення «Про погодження графіку погашення заборгованості ТОВ «НіжинТеплоМережі» перед Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» згідно Постанови КМУ від 29.04.2016 р. №332». 17 жовтня офіційній делегації за участі міського голови Лінника А.В., першого заступника міського голови Олійника Г.М., заступника голова Чернігівської обласної державної адміністрації Сергієнко С.Ф. та директора ТОВ «НіжинТеплоМережі» Зіміна В.В. вдалося домовитися із НАК «Нафтогаз України» та отримати необхідний ліміт газу. Значну роль у позитивному вирішенні питання відіграв Народний депутат України Кодола Олександр Михайлович, Голова обласної державної адміністрації Куліч Валерій Петрович, голова правління ПАТ «Чернігівгаз»Ярова Алла Артурівна та голова правління ПАТ «Облтеплокомуненерго» Віктор Михайлович Геращенко.

На сьогодні в дію вводиться решта котелень міста. Уже працює котельня по вул. Космонавтів, запускається котельня по вул. Шевченко. Жодних перебоїв у роботі опалювальних систем не спостерігається, тому від моменту запуску котелень до відчуття тепла залишився лише «технологічний час».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

18.10.2016