У Ніжині відбулося публічне обговорення «Війна і суспільство; чому зараз важливо бути чуйним»

22 липня 2024 року в Ніжині відбулося публічне обговорення «Війна і суспільство; чому зараз важливо бути чуйним», а також групове заняття з сім’ями військовослужбовців та іншими представниками громади у контексті надання соціально-психологічної допомоги.

Публічне обговорення пройшло з метою синхронізації дій держави та місцевої влади для боротьби з насильством, допомоги громадянам у розпізнаванні видів насильства та навчання способам його уникнення.

"Тема насильства, на жаль, актуальна в умовах сьогодення. Міська рада, депутатський корпус підтримують діяльність служб, що опікуються постраждалими від насильства", - зазначив очільник Ніжина Олександр Кодола на початку обговорення і всі присутні погодилися з цим.
Публічне обговорення «Війна і суспільство; чому зараз важливо бути чуйним» проведено в межах кампанії «Чуйність перемагає насильство. Зроби крок», ціль якої - розповісти про кроки, здатні вирішити проблему домашнього насильства, та підтримати людей, які страждають від нього.
Головна ідея кампанії «Зроби крок. Чуйність перемагає насильство» в тому, щоб закріпити в людях розуміння, що насильство є неприйнятним, і далі формувати небайдуже суспільство, готове реагувати на випадки насильства й робити маленькі кроки, на яких наголошено у назві.

Кампанія реалізована за ініціативи Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції спільно з громадською організацією UA Experts та за підтримки Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine
24.07.2024