У Ніжині відбулося "Свято спорту"

Відзначення Дня міста Ніжина фактично розпочалося великим «Святом спорту» на міському стадіоні «Спартак». Захід проходив за підтримки міського голови Анатолія Лінника.

Спортивне свято розпочалося з параду учасників змагань. З вітальним словом до учасників спортивного свята звернулися начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Павло Глушко та депутат міської ради Володимир Мамедов. Перед учасниками змагань та глядачами з показовими номерами виступили учасники естрадно – гімнастичного колективу «Ефект» під керівництвом Ольги Московської.

На чотирьох майданчиках міського стадіону проходили змагання з пляжного волейболу серед юнаків та дівчат, відкритий кубок міста Ніжина з футболу серед юнаків 2008 року народження та кубок міста Ніжина з баскетболу 3х3 серед юнаків 2003 року народження.

Переможцями у змаганнях з пляжного волейболу серед юнаків стали Євген Пасіка та Володимир Саченко, у дівчат Владимира Пилипенко та Валерія Усикова, на другу сходинку піднялися у юнаків Дмитро Рубець та Даніїл Губар, у дівчат Тетяна Денисова та Анастасія Василенко, бронзовими призерами стали у юнаків Дмитро Вертилецький та Максим Горовий, а у дівчат Анастасія Сушко та Яна Басиста.

У змаганнях з баскетболу 3х3 взали участь 8 команд з Конотопа, Шостки та Ніжина. Цілий день на пекучому сонці юні спортсмени боролися за звання ЧЕМПІОНІВ. Третє місце посіла команда "Тріпл-Дабл" з м. Конотоп, за крок до чемпіонства зупинилась команда " Стріт Воріорс" з Ніжина, а найстійкішими та найвитривалішими виявилися хлопці з команди "Барса" м. Шостка.

На двох футбольних майданчиках проходили змагання кубку міста з футболу серед юнаків 2008 року народження. Кубок та нагороди вищого ґатунку виборола команда Ніжинської дитячо - юнацької спортивної школи з футболу , тренер Олександр Васьков, срібними призерами стала команда з міста Прилук, бронзовими призерами стала команда з міста Конотоп.

Після юнацького футболу на футбольне поле міського стадіону «Спартак» вийшли команди «Олімп» м. Чернігів та міська команда «ДЮСШ-Динамо» , в рамках матчу ¼ кубку області з футболу. Матч закінчився з рахунком 4:3 на користь Чернігівського «Олімпа».

Днем раніше , четвертого травня на міському стадіоні проходив фінал обласних змагань на призи клубу «Шкіряний м’яч», де міська команда 2007 року народження з м. Ніжина отримала перемогу і здобула право прийняти участь у Всеукраїнських змаганнях на призи клубу «Шкіряний м’яч». Готував команду тренер спортивної школи з футболу Валерій Степа.

Відділ з питань фізичної культури та спорту

Фото Тетяни Марченко

06.05.2018