У Ніжині відкрилась кімната психологічної підтримки для ветеранок та жінок, які постраждали внаслідок війни

У рамках проведення форуму «Формування екосистеми психологічної підтримки ветеранів/ветеранок як складова реалізації державної ветеранської політики у Ніжинській громаді» у ветеранському просторі «Незламні» відбулася презентація «Жіночого кола» – кімнати психологічної підтримки для ветеранок та жінок, які постраждали внаслідок війни.

Захід об’єднав фахівців, дотичних до роботи з ветеранами та ветеранками, зокрема психологів, соціальних працівників та громадських активістів. Тренерки, які проводитимуть заняття у «Жіночому колі», презентували план заходів, що будуть реалізовані в межах проєкту. Програма включатиме серію групових психологічних тренінгів, арт-терапевтичних занять та зустрічей груп взаємопідтримки. Основна мета цих заходів – допомога у відновленні внутрішніх ресурсів, соціальна адаптація та покращення ментального здоров’я жінок.

Психологічна підтримка ветеранів, ветеранок та всіх, хто постраждав від війни, є невід’ємною складовою успішної реабілітації та соціальної адаптації. Важливо не тільки забезпечити належні умови для повернення до повсякденного життя, але й створювати простори, де вони можуть отримати допомогу, відновити свої внутрішні ресурси та ментальне здоров’я.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки підтримці Українського Жіночого Фонду / Ukrainian Women's Fund. Відповідальність за зміст заходів несе ГО «МІСТО Н».

12.09.2024