У Ніжині з’явився перший в області електронний (віртуальний) тир

27 січня 2017 року у Ніжинській гімназії № 3 відбулися урочистості з нагоди 99-ї річниці бою під Крутами. Захід відвідали міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, депутат міської ради Юрій Хоменко, начальник управління освіти Станіслав Крапив'янський, військовий комісар Володимир Якущенко, учасники бойових дій, представники міського методичного кабінету, вчителі, батьки. На честь юнаків, що полягли під станцією Крути, були зачитані патріотичні вірші, прозвучали пісні у виконанні юнацького хору «Джура». Пам'ять героїв вшанували хвилиною мовчання.

«Пам'ять героїв Крут – одна з найвизначніших сторінок у боротьбі за незалежність нашої держави. Не маючи воєнного досвіду, вони захищали нашу батьківщину. Найвищий прояв героїзму – віддати найдорожче, що Бог дає людині, - життя. Так співпало, що в переддень відзначення 99-ї річниці пам’яті героїв Крут, ми відкриваємо на базі гімназії №3 перший в області електронний (віртуальний) тир. Кошти на реалізацію такого проекту військово-патріотичного виховання були виділені із міського бюджету. Висловлюю велику подяку всьому депутатському корпусу, управлінню освіти, дирекції гімназії, що ми за такий короткий час змогли від самої ідеї прийти до конкретного результату», - зазначив Анатолій Валерійович Лінник.

Після урочистої частини заходу повноважні гості мали змогу ознайомитися з лазерним стрілецьким тренажером «Захисник Вітчизни», а також оцінити та випробувати його можливості.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

30.01.2017