У Ніжинських освітніх установах розпочався новий навчальний рік

Цей навчальний рік безумовно найтяжчий в новітній історії України. Він став неабияким викликом для системи освіти. Протягом літніх місяців міська влада спільно з Управлінням освіти готувало укриття в школах, щоб створити безпечне освітнє середовище для школярів та педагогічного колективу.

17 гімназія зазнала найбільших руйнувань та пошкоджень протягом лютого-березня. На проведення ремонтних робіт в цій освітній установі з міського бюджету було виділено 4,2 млн грн. Були замінені усі пошкоджені вікна, відремонтована покрівля, підлога. Сьогодні дітям нічого не нагадує про буремні події весни, адже заклад повністю відновлений після обстрілів.

1 вересня 17 гімназія гостинно відкрила свої двері для 35 першокласників.

Щоб привітати школярів, їх батьків та вчителів з початком шкільного життя на святкову лінійку прийшов міський голова Олександр Кодола, секретар міської ради Юрій Хоменко, заступник міського голови Сергій Смага, військові, депутати міської та обласної рад. Усі гості були єдині в сподіванні, що безпекова ситуація у країні дасть можливість усім діткам нашого міста втамувати жагу до пізнання нового та принесе перемоги на фронтах знань. А під час навчання школярі та вчителі чутимуть не звуки сирен, а шкільні дзвоники!

01.09.2022