У ніжинській лікарні доступна послуга рентгенологічного методу дослідження - «МАМОГРАФІЯ»

Адміністрація КНП «Ніжинська ЦМЛ ім. М. Галицького» повідомляє, що у закладі доступна послуга рентгенологічного методу дослідження - «МАМОГРАФІЯ». 

Завдяки коштам місцевого бюджету Ніжинської міської ради придбано сучасну цифрову мамографічну систему GIOTTO IMAGE 3DL для діагностики та скринінгового обстеження.

 

Мамографія – це рентгенологічний метод дослідження молочних залоз, «Золотий стандарт» у діагностиці пухлин молочних залоз, що дозволяє виявити пухлини від декількох міліметрів в діаметрі.

 Мамографія з цифровою обробкою зображення – є сучасним та високотехнологічним методом діагностики.

Окрім того, «Мамографія» -  є одним із пріоритетних напрямків медичних послуг онкопрофілактики в рамках Програми державних гарантій медичного обслуговування населення. За електронним направленням від сімейного або лікуючого лікаря мамографія проводиться безоплатно.

 

Переваги цифрової мамографії:

  1. Високий рівень безпеки. Цифровий мамограф у порівнянні зі звичайними (плівковими) мамографами дозволяє провести дослідження зі зниженням дози опромінення на 30 %.

  2. Висока точність дослідження. Цифрова діагностика забезпечує більш високу контрастність зображень. Це дозволяє лікарю побачити незначні відхилення від норми, що, безумовно, підвищує точність діагностики.

  3. Зручність зберігання інформації. Результати дослідження можна зберігати як в плівковому, так і в цифровому зображенні.

  4. Максимальний комфорт для пацієнтки.

 

За допомогою мамографії можна виявити зміни в молочній залозі на самих ранніх стадіях.

Мамографію використовують для скринінгу (профілактичного обстеження) та для встановлення або уточнення діагнозу, якщо при огляді і пальпації молочної залози виявлена патологія.

З метою профілактичного обстеження молочних залоз мамографію проводять жінкам, починаючи з 40 років.

 

Кабінет мамографії знаходиться в приміщенні рентгенологічного відділення

за адресою: вул. Станіслава Прощенка 21.

 

Попередній запис проводиться за телефоном:

(097)794-61-84

 

Графік роботи:

Понеділок – Пֵ’ятниця 08:30 – 12:30

Субота, Неділя - вихідні

 

30.05.2024