Угоду з перевізником розірвано, план реконструкції КП "Комунальний ринок" затверджено

У малій залі міської ради відбулось чергове засідання виконавчого комітетупід керівництвом міського голови Анатолія Лінника. На порядку денному було:

1. Про розгляд матеріалів опікунської ради.

2. Про розірвання договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування №11, 12, 13.

3. Про тимчасове призначення перевізника для виконання перевезень на автобусному маршруті загального користування №11, 12, 13.

4. Про виконання бюджету міста Ніжина за 2017 рік.

5. Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.

У Різному розглянули:

1. Про виконання доручення щодо вирішення конфлікту водія автобуса маршруту № 2 з учнями, які були його пасажирами.

2. Про розгляд листа-клопотання адміністрації Цирку-Шапіто «Гранд» про дозвіл на розміщення куполу цирку у парку імені Т.Г.Шевченка на період гастролей з19.03.2018р. по 02.04.2018р.

3. Про розгляд Плану розвитку, реконструкції та переобладнання торгівельних майданчиків ДКП «Комунальний ринок на 2018-2020рр.».

Найбільше обговорень викликав проект рішення "Про розірвання договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування №11, 12, 13".

На підтримку проекту виступив присутній на засіданні депутат міської ради Олег Щербак, він наголосив на тому, що потрібно перш за все брати до уваги інтереси громади.

Міський голова Анатолій Лінник наголосив, що ситуація вкрай загострилась і потребує якнайшвидшого реагування: «З листопада минулого року ми обговорюємо це питання, робимо зауваження щодо якості роботи перевізнику. Кожного дня надходять скарги на перевізника до міськвиконкому, звинувачуючи міську владу в лобіюванні інтересів цього перевізника, тому що міська влада бездіяльна з приводу неналежного виконання умов договору. Ми вже рік робимо перевізнику зауваження з цього приводу, півроку чекаємо відповідних дій. А з боку перевізника немає жодної позитивної реакції ні на скарги жителів міста, ні на надану міською радою можливість виправити ситуацію, як це роблять інші перевізники. Прийшов час приймати відповідні рішення».

Секретар міської ради Валерій Салогуб доповнив: «Є чітка проблема – перевізник не виконує умов договору щодо перевезення. У нас найбільша кількість скарг саме на ці маршрути».

У зв’язку із порушенням умов договору на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах №11, 12, 13, члени виконавчого комітету одноголосно підтримали рішення про розірвання договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування №11, 12, 13.

Наступним було прийнято проект рішення, у якому йдеться про те, що до проведення конкурсу на надання послуг по перевезенню пасажирів по даних маршрутах, тимчасово послуги надаватимуть перевізники «Обнімбус» по маршруту №11, №12 та «Пассервіс» на маршрут №13.

Павлюченко В.Д., директор ДКП «Комунальний ринок» представив на затвердження членам виконавчого комітету план розвитку, реконструкції та переобладнання торгівельних майданчиків ДКП «Комунальний ринок на 2018-2020рр.» Він детально пояснив, у які етапи і за які кошти планується здійснити реконструкцію. Проект рішення був підтриманий одноголосно.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

22.02.2018