Урок гідності «Єдина країна – моя Україна» провели в центральній міській бібліотеці

Революція Гідності - це час пробудження людей, здатність піднятися над власними інтересами заради кращого майбутнього. Це велика віра вела вперед попри кулі снайперів, кийки «беркутівців» та тисячі кримінальних справ, які порушували проти майданівців.

До Дня Гідності і Свободи України центральна міська бібліотека спільно з шкільною бібліотекою провели урок гідності «Єдина країна – моя Україна» для учнів 7–А класу ЗОШ №10. Класний керівник Жанна Кресан активізувала дітей через розкриття поняття «єдності» Української держави, національної гордості та любові до рідного краю.

Про День Гідності та Свободи України розповіла Любов Гусєва, провідний бібліограф ЦБС та представила книги про євромайдан, Небесну сотню тощо.

Не стоїть осторонь революційних подій ніжинська поетеса Ірина Васильківська (справжнє прізвище – Тимченко Т.М.), яка висвітлює це у поезії.

На кінець уроку діти на жовтих та блакитних квіточках записали свої побажання і прикріпили на карту України вздовж кордону. Якою вони бачать Україну. Цитую вислови дітей: «вільною, «незалежною», «непереможною», «єдиною», «квітучою», «щоб настав мир», «щоб не було війни» та ін. Ця карта прикрашає патріотичний куточок читального залу центральної бібліотеки. І вся ці побажання здійсняться бо всі ми любимо Україну і тільки разом ми єдина країна.

Любов Гусєва, провідний бібліограф Ніжинської міської ЦБС

25.11.2016