Увага! Почастішали випадки шахрайств!

Відбулася щотижнева оперативна нарада при міському голові.

Традиційно на нараді було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Інну Іванівну Музиченко про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за останній тиждень, відділ з питань діловодства та роботизі зверненнями громадян про стан виконання доручень міського голови, а також обговорено план роботи на поточний тиждень.

За минулий тиждень до відділу поліції надійшла 321 заява, 47 з яких занесено до ЄДР: 23 випадки крадіжки, 9 тілесних ушкоджень, 4 випадки обігу наркотичних речовин, 2 випадки умисного пощкодження чужого майна. Складено 143 адміністративні протоколи, з яких найбільше число оформлено групами оперативного реагування, - 84. 48 випадків – розпивання пива у громадських міста, 20 - куріння у не відведених для цього місцях. По лінії ДАІ: зафіксовано 5 випадків водіння у стані алкогольного сп’яніння, 5 випадків ДТП без потерпілих осіб. «Продовжується тенденція до збільшення кількості крадіжок та шахрайств. Зафіксовані непоодинокі випадки коли особи ромської національності вишукують та відстежують одиноких людей похилого віку. Під різним приводом (перевірити банкноти, продати меду та ін.), заговорюючи хазяїна, вони намагаються зайти до будинку та здійснити крадіжку. Продовжуються шахрайства по банківським карткам: телефонують, представляються працівниками банку, повідомляють про вигадану проблему та дізнаються номери карток та пін-коди. Я закликаю громадян бути крайнє пильними!», - наголосила Інна Іванівна. Також у своїй доповіді вона актуалізувала увагу на випадках посіву маку: «Потрібно щоб громадяни чітко розуміли, - це кримінальна відповідальність! І причини, що це всього лиш декілька головок, так робила бабуся чи що купований мак не смачний, - не діють і не діятимуть! Кожен випадок – це порушення законодавства, який має бути покараний!».

Обговорюючи план роботи на тиждень, міський голова Анатолій Лінник звернув увагу на заплановану на 26 липня чергову сесію міської ради: «Я прошу усіх суб’єктів подання проектів рішень бути крайнє уважними та відповідальними до якості підготовлених документів».

Заступник міського голови Сергій Осадчий повідомив про запланований загальнообласний захід за участі представників центральної влади: «19 липня відбудеться робоча нарада для вирішення проблемних питань Чернігівської області, щодо підготовки до опалювального сезону, заборгованості Державного бюджету України по пільгах та субсидіях для населення та відшкодування підприємствам галузі житлово-комунального господарства різниці в тарифах, із залученням уповноважених представників центральних органів виконавчої влади, Чернігівської обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, голів міських рад та керівників підприємств, що надають послуги енерго-, тепло-, водопостачання та водовідведення».

Під кінець наради, начальник управління освіти Станіслав Крапив′янський проінформував присутніх про результати перевірки позаміського оздоровчого табору імені Якова Батюка у Вертііївці: «Комісія у складі п’яти осіб із представників Чернігівської обласної державної адміністрації та Департаменту сім′ї, молоді та спорту ЧОДА детально оглянула як санітарний стан приміщень, кімнат та кухні так і методичну базу табору. Результатами перевірки комісія була задоволена, адже в такий досить скрутний економічний стан все проводиться на належному рівні. До того ж це єдиний табір в області в якому працює три зміни», - прокоментував Станіслав Миколайович.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету та Ніжинської міської ради

17.07.2017