В Ніжині продовжується святкування Дня Незалежності України

На пошану ніжинських козаків, які у травні 1659 року ціною своїх життів захистили Ніжин від військ Московського царства відкрили меморіальний знак - козацьку гармату. Меморіальна дошка та гармата виготовлена місцевими майстрами та художниками. Гармата була встановлена за підтримки Ніжинської міської ради, підприємців та громадських організацій Ніжина. Міський голова Олександр Кодола зазначив, що козацька гармата - це важливий меморіальний знак, присвячений нашому минулому.

Також сьогодні було відкрито ще один пам'ятний знак, який встановлено на відзначення боротьби за незалежність України у 1708-1713 роках гетьманів Війська Запорізького Івана Мазепи, Пилипа Орлика та їхнього союзника короля Швеції Карла ХІІ.

Тим часом в сквері Гоголя до найголовнішого державного свята організували молодіжний простір з облаштованою фотозоною «Активна молодь - квітуча громада», виставку малюнків, територію творчості з боді-арту, а також провели акцію «Привітай свою країну з Днем народження». Всі бажаючі могли насолодитися музикою, яку грав оркестр Ніжинської дитячої музичної школи.

Виставками виробів народних майстрів, товарами місцевих виробників, світлинами фотохудожників, книжковими ярмарками на центральній площі міста розгорнулося «Містечко майстрів».

Цього святкового дня в Ніжині провели  спортивні заходи на міському стадіоні «Спартак», в ДЮСФШ, ДЮСШШ, ЗОШ № 15 та біля річки Остер, а саме: змагання з техніки пішохідного туризму, турнір з футболу серед дитячих команд, турнір з боксу та шаховий турнір.

Ніжинський міський молодіжний центр разом з Ніжинською центральною бібліотечною системою організували для всіх бажаючих містян квест «Ніжин під Покровом Незалежності». В заході зареєструвались 40 учасників, від маленьких до дорослих ніжинців.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

24.08.2021