В Ніжині вперше відбувся фестиваль черлідінгу "Nizhyn Sport Dance Fest -2019"

11 травня вперше відбувся фестиваль черлідінгу, присвячений Дню міста"Nizhyn Sport Dance Fest -2019". Організатором змагань є відділ фізичної культури та спорту виконавчого комітету Ніжинської міської об’єднаної територріальної громади та фітнес-центр "Позитив".

Черлідинг- це вид спорту який поєднує у собі елементи шоу і танці, гімнастику та акробатику. Існує багато видів цього танцю. Він зародився в 70-ті роки дев'ятнадцятого століття. Існує міф, що черлідинг - чисто жіночий вид спорту.

Черлідинг – один з різновидів гімнастично-акробатичних видів спорту. Окрім змагань між групами підтримки, черлідинг може бути частиною розважальної програми спортивного шоу, наприклад, виступ у перерві матчу. Також у номерах черлідерів використовуються різні вигуки та викрики, які мають бути логічні вплетені в постановку. Змагання з цього виду проходять дуже динамічно та яскраво.

Характерний атрибут танцівниць черлідингу — помпони з синтетичного волокна, закріплені на руках. В англійській мові вони називаються просто «помпонами» (pom-poms), але відомі також розмовні варіанти cheerliding dusters (буквально — «черлідингові мітелки для пилу»), cheerliding pom-pom dusters («черлідингові помпони-мітелки для пилу»)

Чемпіонати з чирлідингу проводяться в декількох номінаціях:

Чир — елементи спортивної гімнастики та акробатики, побудова пірамід та танцювальні перешикування під гучні кричалки;

Данс — спортивні танці з елементами гімнастики, з наявністю пластичності, доброї хореографії та грації, чіткої синхронності;

Чир-мікс — виступи змішаних команд (жінки і чоловіки);

Стант — колективна побудова пірамід;

Індивідуальний чирлідер — сольний номер головного заводія команди;

Чир-данс шоу;

Парні станти.

Урочисте відкриття спортивних змагань відбулося в приміщенні спортивного комплексу "Зірка".

З вітальним слов до сучасників зманагь звернулась президент Чернігівского відділення сучасної і естрадної хореографії IAED, лицензійний судья вищої категорії IAED, УАВСТ, президент фітнес-центру "Позитив" Галина Арвахі:"..Бажаю всім тренерам і наставникам талановитих, наполегливих учнів, ще більше перемог та злетів, гарних уболівальників та усіляких життєвих гараздів. Ви з честю продовжуєте традиції з виховання фізично загартованого та здорового молодого покоління, адже фізичне виховання – це здоров’я нації. Зичу спортсменам наполегливості і наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот, вдалих стартів і перемог ".

Опісля привітальних слів, підняття державного прапора України, спортсмени пішли готуватися до виступів.

Переможці будуть відзначені кубками, медалями та грамотами.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікаці з громадськістю

11.05.2019