В ОСТАННЮ ПУТЬ ПРОВЕЛИ ГЕРОЯ СЕРГІЯ ДЯДЮНА

Сьогодні Ніжин попрощався з добровольцем, героєм, мужнім захисником, який з перших днів повномасштабної агресії захищав суверенітет нашої держави - Сергієм Дядюном
Сергій Дядюн народився 22 жовтня 1959 року у селі Вишнівка, що на Чернігівщині.
У 1980 році вступив до Ніжинського педагогічного інституту. Потім було столичне КПІ.
Служив в Угорщині в розвід військах, що згодом стало в нагоді при боротьбі з рашистськими загарбниками.
Коли почалася революція гідності працював у Міністерстві молоді та спорту провідним спеціалістом, та не зміг залишитися осторонь і звільнившись з державної установи приєднався до мітингувальників. До останнього дня був на майдані та приймав безпосередню участь.
На війну пішов 24 лютого 2022. Стояв в обороні Чернігова. Відбивав напад орків. За свідченнями свідків багажник його старенького жигуля був повен РПГ, що використовували для відсічі ворога під Черніговом. Має нагороди за звільнення Чернігова.
Добровольцем служив в підрозділах ССО. Після звільнення Чернігова, потрапив на Херсонський напрямок. Удвох з побратимом побудували агентурну мережу на окупованих територіях, що з часом допомогло у звільненні Херсонщини.
Разом з побратимами на півдні викрили базу зберігання шахедів, по якій потім відпрацювали українські артилеристи.За цю операцію був нагороджений орденом з рук особисто голови РНБО.
За спогадами рідних до останнього залишався скромним та справжнім розвідником.
Війна та майдан відзначилися на здоров'ї пана Сергія й тяжка хвороба виявилася сильнішою.
У Сергія Дядюна у Ніжині залишилися дружина, донька, син, троє онуків.
Співчуття рідним та близьким. Герої не вмирають, вони завжди в наших серцях!
26.07.2024