В рамках проекту «Модель ініціативних груп для представлення потреб та пріоритетів ромських громад» відбувся онлайн захід

Команда міського голови робить помітні кроки у вирішенні проблематики взаємин між етнічними спільнотами та налагодження системної конструктивної моделі діалогу.

У Ніжині діє 6 національно-культурних організацій, серед яких громадська організація «Асоціація ромів «Зор» - найактивніша у просторі національних громад, особливо у напрямку грантової участі та співпраці з міжнародними організаціями.

Для організації співпраці з міською владою і забезпечення прозорості у прийнятті важливих рішень створюється постійно діючий консультативно-дорадчий орган – Рада національностей, в яку буде включено також представників від ромської громади.

Підтримка громадських лідерів, які працюють на розвиток національних культур, освіти, національних традицій та звичаїв, пропагування здобутків культур етнічних громад є в пріоритеті міської влади.

Сьогодні, 26 березня, в рамках проекту «Модель ініціативних груп для представлення потреб та пріоритетів ромських громад» відбувся онлайн захід, у якому взяли участь заступник міського голови Сергій Смага, начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак, голова громадської організації «Асоціація ромів «ЗОР» Марина Бублик. Модератори ознайомили учасників заходу з результатами щодо напрацювання моделі та формування ініціативних груп, обговорили сталість розвитку Ініціативних груп та ромського посередництва.   

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко  

26.03.2021