Вакцинуватись не страшно – страшно лишитись життя чи втратити здоров’я!

Кампанія з вакцинації проти COVID-19 триває. Отримати щеплення виявили бажання не лише медики та люди похилого віку, а й журналісти та люди, які висвітлюють події та життя Ніжина.

Отримати щеплення не складно. Достатньо звернутись до свого сімейного лікаря або зареєструватись самостійно через мобільний додаток чи на платформі «Дія». Для авторизації необхідний цифровий підпис або інтернет-банкінг. Далі – слід дочекатись телефонного дзвінка від лікаря чи мобільної бригади, яка проводить щеплення та прийти на процедуру.

В кабінеті, де будуть проводити вакцинацію, вам виміряють температуру, перевірять стан здоров’я, спитають про наявність хронічних хвороб, хвороб крові, наявність чи відсутність ВІЛ/СНІДу. Доведеться заповнити згоду на проведення маніпуляції.

При вас відкриють ампулу, яка зберігається в холодильнику. Вакцина індійська (AstraZeneca).

Укол роблять в руку, він практично безболісний. Медики мобільної бригади привітні та охайні. Вони нададуть детальну інструкцію щодо ваших подальших дій протягом наступної доби. Будьте готовими до того, що наступні 24 години місце уколу не можна мочити. Тому, якщо у вас були заплановані на цей день водні процедури – варто їх відкласти.

Медики попереджають, що температура тіла може підскочити та радять яку пігулку слід прийняти в такому випадку.

Після процедури вам доведеться мінімум 20 хвилин знаходитись у приміщенні, де проводять щеплення під наглядом медиків.

Про самопочуття нашої медійниці розповімо згодом. 


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна 

01.04.2021