Весняні голоси ніжинського "Сяйва"

Нещодавно дитячий зразковий хор «СЯЙВО» Ніжинської дитячої музичної школи повернувся з найвищою нагородою - Гран-прі, яку виборов на ХІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі серед дитячих хорових колективів «Весняні голоси-2016» (м. Тисмениця, Івано-Франківська область). З 6 по 8 травня у конкурсі брали участь 12 хорових колективів дитячих музичних шкіл та шкіл мистецтв України.

Беззаперечні схвальні відгуки журі отримав наш хор «СЯЙВО», у професіоналізмі якого вже багато років пересвідчуються його шанувальники в Ніжині та в інших містах України. Званням «Кращий диригент» був удостоєний і керівник хору «СЯЙВО» – заслужений працівник культури України Голуб Сергій Олександрович.

Конкурс складався з двох турів. У кожному з них колектив представив цікаві, оригінальні, проникливі трактування творів світових та українських композиторів.Уже з перших звуків виконавці хору відчували велику прихильність аудиторії і навіть журі, яке неодноразово і єдиному! нашому «СЯЙВУ» аплодувало після виконаних номерів.

«Єдинородний Сину» К. Стеценка та духовний піснеспів «Ой, Матінко Божа» Ніжинських авторів І. Синиці та О. Світлійшого сколихнули струни душі слухачів у стінах собору Св. Миколая, де проходив перший тур. За словами керівника, саме ці два твори надихнули творчий колектив на бездоганне виконання програми другого туру. Слухачі відчули особливу проникливість звучаннякласичної обробки української народної пісні О. Некрасова «Розкопаю я гору». Шанувальники колективу знають, що така специфічна інтерпретація твору особливо притаманна хору «СЯЙВУ» і тим вирізняє його з-поміж багатьох інших виконавських трактувань.

Успіх був би неможливий без блискучої гри концертмейстера Сінєльнікової О. О. (Дж. Россіні «Неаполітанська тарантела», Т. Голуб в аранжуванні Л. Міклушова «Пісня, що вічно жива») та сценічної постановки української жартівливої народної пісні «Пішла мати на село» заслуженим артистом України В. М. Кирилюком.

Хористам надовго запам’ятається гостинна зустріч, живописні краєвиди Івано-Франківщини та творче спілкування з учасниками інших колективів, але усім цим творча поїздка не обмежилась. Варто зауважити, що лише хору «СЯЙВУ» було запропоновано виступити з нагоди святкування Дня міста Івано-Франківська на сцені центрального парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка. Колектив висловлює щиру вдячність за фінансову підтримку міському голові Ліннику А. В., начальнику міського управління культури і туризму Примаченку В. С. та директору благодійного фонду «Ніжен» М. П. Шкурку.

Вітаємо хор «СЯЙВО» і його керівника Сергія Голуба, які своєю творчістю прославляють себе і наше славне місто!

Бажаємо творчої наснаги і подальших перемог!

Управління культури і туризму

16.05.2016