Від стану підвальних приміщень залежить збереження життя

Стан підвальних приміщень зараз дуже хвилює співвласників багатоповерхових житлових будинків, адже під час дії воєнного стану підвальні приміщення виконують функцію найпростіших сховищ для мешканців в разі виникнення потреби. А отже повинні бути цілком підготовлені та підтримуватись в належному стані для використання за призначенням.

Огляд підвальних приміщень, який був проведений в житлових будинках управляючою компанією КП «Служба Єдиного Замовника» зафіксував захаращеність старими меблями, залишками сільськогосподарського інвентарю, демонтованими віконними та балконними рамами, будівельним сміттям - що не тільки створює пожежонебезпеку для жителів, а й унеможливлює використання підвалів в якості укриття.

КП «СЄЗ», разом із мешканцями багатоповерхівок, долучилися до організації суспільно корисних робіт в частині пристосування існуючих підземних приміщень під найпростіші укриття.

Так, підвальні приміщення житлових будинків за адресами по вул. Шевченка 83/2; Шевченка 83/3; Шевченка 83/4; Шевченка, 101 А; 3- мікрорайон, 4; 3- мікрорайон, 14; 3- мікрорайон, 10/3; вул. Шевченка - №114 корп. 1, 2, 3; вул. Шевченка №114-А; вул. Шевченка №112-А; вул. Шевченка №112 корп. 2, 3; вул. Ген. Корчагіна, 5. Сміття було вивезено на полігон.

Наразі роботи тривають, і щодня мешканці спостерігають, як підвальні приміщення перестають бути колективним «сміттєзбірником», звільняючись від «вікового» мотлоху та бруду.

КП «СЄЗ» як управляюча компанія, дуже розраховує на сприяння та допомогу з боку старших по будинку і жителів, щодо забезпечення доступу до підвалів. Сподіваємось, що відтепер мешканці більш відповідально ставитимуться до спільного майна, тим паче, що від стану підвальних приміщень може залежати не тільки дотримання належного санітарного стану житлового будинку, а й збереження самого життя.
16.02.2023