Відбулась комісія з питань охорони, збереження і розвитку зелених зон та водних об’єктів на території Ніжинської територіальної громади

Сьогодні, 20 серпня, відбулась комісія з питань охорони, збереження і розвитку зелених зон та водних об’єктів на території Ніжинської територіальної громади, до складу якої були додані всі бажаючі громадяни, які не байдужі до питання обстеження алеї каштанів по вул. Гоголя.

«Серед громади Ніжина, є люди, які за видалення каштанів, люди, які хочуть їх зберегти та ті, які за лікування дерев. Але все ж таки потрібно вирішувати дану проблему», - наголосив голова комісії, секретар міської ради Юрій Хоменко.

Комісія розглянула результати обстеження дерев Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «КИЇВЛІСОЗАХИСТ» та вирішила запросити ще декілька компаній, які проведуть додаткові дослідження каштанів. Таким чином, після отримання результатів всіх досліджень буде повторно зібрана комісія для порівняння отриманих обстежень і вирішуватиметься проблематика даного питання.

Ніжинська міська рада зацікавлена у вирішенні ситуації з каштанами. Міський голова Олександр Кодола наголосив, що бажання громади стосовно збереження алеї каштанів буде враховано та надав доручення щодо збереження максимальної кількості наявних дерев. Видалення аварійних каштанів буде відбуватися виключно згідно висновків профільних фахівців.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю


20.08.2021