Відбулась нарада щодо проведення навчальних зборів з резервістами та військовозобов’язаними

Сьогодні, 19 квітня, відбулась нарада щодо проведення навчальних зборів з резервістами та військовозобов’язаними батальйону територіальної оборони. У роботі засідання взяв участь  перший заступник міського голови Федір Вовченко.

Для виконання завдань з посилення обороноздатності та територіальної цілісності держави відбудеться спеціальне навчання, яке триватиме 20 днів.

До навчань планують залучити 212 осіб – по 10-12 осіб із підприємств Ніжина.

Ніжинський військовий комісар Володимир Якущенко зазначив, що кожне підприємство, яке працює на території Ніжинської територіальної громади має самостійно визначити, хто з працівників пройде навчання. Але, як зазначив військовий комісар, керівництво підприємства повинно не допустити припинення роботи своєї установи.

На період навчання місце та заробітна плата працівника зберігається. Проживання та харчування – за рахунок держави, ПЛР-тестування на коронавірусну хворобу – за кошти місцевого або обласного бюджету.

Заступник міського голови Федір Вовченко зазначив, що всі особи, які є військовозобов’язаними повинні долучитись до навчальних зборів. «Захист держави – це наш прямий обов’язок», - наголосив Федір Іванович.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна 

19.04.2021