Відбулась нарада з головами ОСББ

Перший заступник міського голови Григорій Олійник провів нараду з головами ОСББ та керівниками комунальних підприємств міста, які опікуються житлово-комунальною галуззю. Засідання було присвячене темі стану підготовки житлових будівель до початку опалювального сезону.

Розпочав нараду Григорій Миколайович зі вступного слова, у якому зазначив, що в сучасних умовах розвитку суспільства проблема енергозбереження поставлена досить гостро. Неефективне використання енергетичних ресурсів, споживання та експорт легкодоступної нафти, неекономне використання електроенергії підприємствами чи домогосподарствами змушують серйозно замислитись над проблемою енергозбереження у країні. Енергетичний сектор потребує особливої уваги як з боку держави, так й приватних осіб. Важливим є не лише використання альтернативних джерел енергії, пошук нових шляхів, способів постачання її державі, а, в першу чергу, заощадливе і розумне ставлення до вже наявних.

Після вступної промови Григорія Олійника, слово надали представниці «Ощадбанку». Темою її виступу були «Теплі кредити». Вона розповіла про умови та відсотки фінансування заходів з енергозбереження в ОСББ.

Потім сертифікований експерт з енергозбереження Світлана Рожок представила презентацією з питань впровадження енергоефективних заходів в ОСББ та наслідках, якщо не дотримуватися норм та вимог до цих заходів.

Як зазначила пані Світлана, і заміна вікон та дверей на енергозберігаючі, і утеплення фасадів повинні відповідати встановленим нормам, бо в іншому випадку ніякого енергозбереження не буде, а навпаки, зростуть фінансові витрати та знизиться комфорт у будівлі.

Потому виступили представники наступних установ міста: Ощадбанку, Ніжинського РЕМу, Ніжнського відділення ПАТ «Чернігівгаз», ТОВ «НіжинТеплоМережі», КП «Ніжинського управління водо-каналізаційного господарства», комунального підприємства СЄЗ, відділу поліції; відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

У ході наради обговорили умови надання Ощадбанком «Теплих кредитів» населенню та ОСББ, умови отримання актів гідравлічного випробування внутрішньо будинкових систем опалення, необхідність укладення тристоронніх угод на обслуговування газопостачальної системи, зміни у системі оплати за холодне водопостачання та каналізацію, перспективи створення Асоціації ОСББ міста.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

13.09.2017