Відбулась нарада з питань благоустрою міста

11 вересня під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулась нарада з питань благоустрою міста. У засіданні взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, радник міського голови Сергій Осадчий, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, начальник управління комунального майна та земельних відносин Ірина Онокало, начальник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман, начальник відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Бойко, начальник відділу архітектури та містобудування Вікторія Мироненко та начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак.

На початку засідання Григорій Олійник порушив питання щодо виконання рішення сесії про надання комунальними підприємствами можливості виконання суспільно-корисних та громадських робіт особам, що відбувають покарання та перебувають на обліку Ніжинського міськрайонного відділу філії державної установи «Центр пробації». Надав доручення керівникам комунальних підприємств міста забезпечити виконання рішення міської ради про громадські роботи для осіб, що відбувають покарання.

Керівники прозвітували про стан виконання протокольних доручень. Начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко надав інформацію про стан роботи щодо виконання проектів по місту, про завершення робіт по стадіону до Дня фізкультурника.

Під час засідання розглянули питання, які стосувались проекту алеї та тротуару по вул. Шевченка, проекту по капітальному ремонту по вул. Незалежності та очистки ставка, ремонту огорожі в сквері Гоголя, придбання лавок, проведення косовиці по місту, миття зупинок, підрізки дерев тощо.

Тримається на контролі ситуація з ТОВ «НіжинТеплоМережі» щодо термінового виконання робіт по відновленню твердого покриття після ремонту мереж теплопостачання.

Начальник відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Бойко надала інформацію щодо кількості складених протоколів та приписів про порушення законодавства у сфері благоустрою. За тиждень складено 1 протокол та 14 приписів. Також відділ розпочав роботу з порушниками законодавства, які випалюють суху рослинність або її залишки та задимлюють місто. Для точного встановлення місць спалювання використовуватиметься квадрокоптер.

У зв’язку з напруженою ситуацією з розповсюдженням COVID-19 та потраплянням Ніжина до «червоної» карантинної зони присутні обговорили подальший алгоритм дій щодо організації виконання протиепідемічних заходів. На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулось 10 вересня, було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19. До "червоної" зони представники комісії віднесли 36 адмінодиниць, зокрема місто Ніжин, Бобровицький та Носівський райони Чернігівської області. Оновлене епідемічне зонування почне діяти з 00 годин 00 хвилин 14 вересня.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко


 

11.09.2020